Groene kaart aanvragen bij a.s.r. 

Een Groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In veel landen is de Groene kaart verplicht. En het laat zien in welke landen jouw WA-verzekering geldig is.

Wanneer heb je een Groene kaart nodig?

Voor Nederland heb je geen Groene kaart nodig. Maar ga je naar het buitenland? Dan raden we je aan altijd je Groene kaart mee te nemen. Zo voorkom je mogelijke problemen. Er kan bijvoorbeeld naar worden gevraagd bij:

  • de douane
  • een eventuele politiecontrole
  • schade

Waar is je Groene kaart geldig?

De Groene kaart is geldig in de landen die op je Groene kaart vermeld staan en niet zijn doorgekruist.

Hoe kom je aan een Groene kaart?

Je krijgt de Groene kaart voor je motorrijtuig elk jaar opgestuurd. Dat gebeurt vanzelf.

Groene kaart kwijt? Of nieuwe nodig?

Ben je jouw Groene kaart kwijt? Of verloopt de Groene kaart tijdens een geplande reis? ? Je kunt je groene kaart terugvinden in jouw persoonlijke inlogomgeving. Als je nog geen account hebt voor Mijn a.s.r. schadeverzekeringen, dan kun je deze direct bij ons aanmaken. Je kunt ook een nieuwe, tijdelijke, Groene kaart aanvragen.

Groene kaart voor je aanhangwagen en caravan

  • De Groene kaart voor je aanhanger of caravan vraag je aan bij de verzekeraar van het trekkende motorrijtuig. Je krijgt dan een Groene kaart voor maximaal een verzekeringsjaar.
  • In sommige landen zoals Duitsland, Polen en Spanje heb je een aparte Groene kaart nodig voor aanhangwagens en caravans met een eigen kenteken.
  • Een eigen kenteken is nodig als het totale gewicht van je aanhangwagen of caravan groter is dan 750 kg, inclusief het laadvermogen.

Let op: is je aanhangwagen of caravan bij ons verzekerd, maar je auto niet? Dan moet je de Groene kaart aanvragen bij de maatschappij waar je auto is verzekerd.