Maximale vergoedingen van de Ruime Keuze naturapolis

Op deze pagina vind je maximale vergoedingen en de uitzonderingen van de Ruime Keuze naturapolis.  

Maximale vergoedingen
Heb je een Ruime Keuze naturapolis? En ga je naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben afgesloten? Dan vergoeden wij maximaal 85% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Het gemiddelde gecontracteerde tarief is het gemiddelde bedrag dat wij betalen voor je behandeling als je naar één van onze gecontracteerde zorgverleners gaat. 
Uitzonderingen

Er zijn een aantal zorgsoorten waar een uitzondering voor geldt. De uitzonderingen hierop zijn:

  • Huisarts. Hiervoor geldt dat wij huisartsenzorg vergoeden tot 100% van het maximumtarief dat is vastgesteld door de NZa. Door de huisarts aangevraagd onderzoek (zoals een röntgenfoto of bloedonderzoek) dat door een andere niet-gecontracteerde zorgverlener wordt uitgevoerd vergoeden wij tot maximaal 85% van het gemiddelde gecontracteerde tarief.
  • Hulpmiddelen. Hiervoor geldt dat wij je hulpmiddel/behandeling vergoeden tot maximaal 85% van het laagste gecontracteerde tarief. Hieronder verstaan wij het laagste bedrag dat wij hiervoor ter vergoeding hebben afgesproken met onze gecontracteerde zorgverleners.
  • Vervoer. Hiervoor geldt dat wij je vervoer vergoeden tot maximaal 85% van het gemiddelde tarief in de markt.
  • Verpleging en verzorging. Wij vergoeden je behandeling in 2021 tot maximaal 65% van het maximumtarief dat is vastgesteld door de NZa en in 2022 tot maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief.
Veelgestelde vragen over de maximale vergoedingen
Meer informatie
Maximale vergoedingen