Home Blogs van a.s.r. Sieraden cadeau gekregen? Verzeker je kostbaarheden tegen diefstal

Sieraden cadeau gekregen? Verzeker je kostbaarheden tegen diefstal

10 februari 2020

Heb jij de geërfde pareloorbellen van je grootmoeder in een juwelenkistje liggen? Of een mooi horloge om? Sieraden hebben vaak een bijzondere betekenis. Weet jij wat je moet doen als je kostbare sieraden zijn gestolen?

Voor je sieraden heb je geen aparte verzekering nodig. Je sieraden zijn bij a.s.r. standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering. Is je kostbare sieraad gestolen in de sportschool of in de trein? Of is je fonkelende armband tijdens een feestje beschadigd? Met de keuzedekking ‘kostbaarheden verlies en buitenshuis’ worden diefstal, verlies of beschadiging van je sieraden buiten je woning ook vergoed door je verzekering.

Binnenshuis

Je moet er niet aan denken maar het kan zijn dat na een inbraak je sieraden zijn gestolen. Met de inboedelverzekering zijn je sieraden verzekerd tegen diefstal of beschadiging in huis. Ook tegen een onvoorziene gebeurtenis zoals brand zijn je sieraden verzekerd. Sieraden zijn bij a.s.r. verzekerd tot een standaard bedrag van € 6.000. Heb je meer? Dan kun je dit bedrag onbeperkt verhogen. Het kan zijn dat we om beveiliging vragen, zoals een kluis of een alarminstallatie.

Onderweg

Met de keuzedekking ‘kostbaarheden verlies en buitenshuis’ op je inboedelverzekering van a.s.r zijn je sieraden ook buitenshuis verzekerd. Met deze optie ben je overal ter wereld verzekerd tegen beschadiging, diefstal of verlies (kwijtraken) van je kostbaarheden. Hieronder valt naast sieraden ook bijvoorbeeld kunst of je golfuitrusting. Je kunt daarbij kiezen voor een verzekerd bedrag van € 7.500, € 15.000 of € 25.000.

Op reis

Ben je op vakantie en is je ring gestolen uit je hotelkamer? Sieraden die gestolen worden op reis, zijn ook verzekerd via onze doorlopende reisverzekering. Je sieraden vallen namelijk onder je reisbagage. Vergeet niet om tijdens je vakantie aangifte te doen bij de politie van je gestolen sieraden. Check voor je reis of het maximale bedrag voor sieraden op je reisverzekering voldoende is. Als dat niet zo is, dan is het beter om de keuzedekking ‘kostbaarheden verlies en buitenshuis’ te kiezen. Deze heeft een hoger maximum en verzekerd ook het verlies (kwijtraken) van je sieraden.

Wil je weten welke verzekeringen het beste past bij jouw sieraden? Neem contact op met je adviseur voor het beste advies en meer informatie. Hoewel je de emotionele waarde van het sieraad niet terugkrijgt, geeft een goede verzekering voor je sieraden een geruststellend gevoel.

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren