Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Pensioenkapitalen samenvoegen

Heb je meerdere pensioenkapitalen waar je op verschillende momenten een pensioen voor moet aankopen? Of heb je een pensioenkapitaal opgebouwd bij een andere verzekeraar? Dan kun je deze kapitalen samenvoegen om één pensioen mee aan te kopen. Je betaalt dan nog maar één keer aankoopkosten. Hoe werkt dit?

Stappenplan samenvoegen en overdragen

 • Stap 1: Kies de datum waarop je met pensioen wilt

  Je kunt je pensioen bijvoorbeeld aankopen op het moment dat je een aow-uitkering krijgt. Of juist later, als de pensioendatum in je huidige pensioenregeling later is.

 • Stap 2: Bepaal bij welke verzekeraar je het pensioen wilt aankopen

  Wil je met het totale pensioenkapitaal bij één verzekeraar een pensioenkapitaal aankopen? Dan moet je een keuze maken tussen de verschillende verzekeraars. Dit kan bij ons, maar ook bij een andere verzekeraar. Het is verstandig om verschillende offertes aan te vragen.

 • Stap 3: Laat je pensioenkapitaal overdragen

  Heb je je pensioenkapitaal bij meerdere verzekeraars opgebouwd? En kies je ervoor om dit samen te voegen en bij ons één pensioen aan te kopen? Dan kun je de andere verzekeraars vragen het pensioenkapitaal naar ons over te maken. Stuur hiervoor een schriftelijk verzoek naar de betreffende pensioenuitvoerder.

  Je kunt het pensioen uiteraard ook bij een andere verzekeraar aankopen. In dat geval kun je het pensioenkapitaal dat je bij ons hebt opgebouwd eenvoudig over laten dragen naar de andere pensioenverzekeraar. Vul daarvoor het overdrachtsformulier in.

  Let op: komen de pensioenkapitalen op verschillende data vrij? Dan kun je meestal gebruikmaken van de mogelijkheid om je pensioendatum te vervroegen of uit te stellen naar de datum waarop je met pensioen wilt. Vraag dit na bij de pensioenuitvoerder waar je je betreffende pensioenkapitaal opbouwt.

Overzicht van al je opgebouwde pensioenkapitalen

Heb je bij verschillende werkgevers pensioenkapitaal opgebouwd? En weet je niet precies waar en/of op welke pensioenleeftijden de verschillende pensioenkapitalen beschikbaar komen? Bekijk dit op Mijnpensioenoverzicht.nl.

Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur

Of een bepaalde keuze in jouw specifieke situatie verstandig is, is vaak moeilijk te bepalen. Wil je hulp bij het maken van je keuze? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij kan jou op maat advies geven. Bespreek wel vooraf met je adviseur wat de kosten voor het advies zijn en wat eventuele bijkomende service precies inhoudt.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.