Pensioenkapitalen samenvoegen

Heb je meerdere pensioenkapitalen waar je op verschillende momenten een pensioen voor moet aankopen? Of heb je een pensioenkapitaal opgebouwd bij een andere verzekeraar? Dan kun je deze kapitalen samenvoegen om één pensioen mee aan te kopen. Je betaalt dan nog maar één keer aankoopkosten. Hoe werkt dit?

Stappenplan samenvoegen en overdragen
  • Stap 1: Kies de datum waarop je met pensioen wilt toon
  • Stap 2: Bepaal bij welke verzekeraar je het pensioen wilt aankopen toon
  • Stap 3: Laat je pensioenkapitaal overdragen toon
Overzicht van al je opgebouwde pensioenkapitalen

Heb je bij verschillende werkgevers pensioenkapitaal opgebouwd? En weet je niet precies waar en/of op welke pensioenleeftijden de verschillende pensioenkapitalen beschikbaar komen? Bekijk dit op Mijnpensioenoverzicht.nl.

Wil je weten wat de huidige waarde van je opgebouwde pensioenkapitalen bij a.s.r. is? Bekijk dit op Mijn Pensioen.

Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur

Of een bepaalde keuze in jouw specifieke situatie verstandig is, is vaak moeilijk te bepalen. Wil je hulp bij het maken van je keuze? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij kan jou op maat advies geven. Bespreek wel vooraf met je adviseur wat de kosten voor het advies zijn en wat eventuele bijkomende service precies inhoudt.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 48 48. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.