Home Verzekeringen Levens­verzekeringen Winstdeling en je levensverzekering van a.s.r.

Winstdeling en je levensverzekering van a.s.r.

Heb je bij het afsluiten van je levensverzekering winstdeling meeverzekerd? Dan kunnen we bovenop de afgesproken, gegarandeerde uitkering op de einddatum, een extra bedrag uitkeren. Dit bedrag noemen we de winstdeling. De winstdeling is niet gegarandeerd en wordt elk jaar opnieuw bepaald. Er zijn twee vormen van winstdeling: maatschappijwinstdeling en overrentewinstdeling.

Let op: Heb je een uitvaartverzekering? Ga dan voor meer informatie over de winstdeling naar Ardanta. De uitvaartverzekeringen worden beheerd door Ardanta, een onderdeel van ASR Levensverzekering N.V. 

  • Wat is maatschappijwinstdeling? toon
  • Wat is overrentewinstdeling? toon
Hoe krijg je winstdeling?

Krijg je in een bepaald jaar winstdeling? Dan verhogen we het kapitaal dat we op de einddatum van je verzekering uitkeren met de winst. De winstdeling betalen we dus niet jaarlijks uit, maar voegen we bij je opgebouwde kapitaal.

Waarom valt de winstdeling op dit moment tegen?

Bij winstdeling speelt de hoogte van de marktrente een belangrijke rol. Omdat de marktrente de afgelopen jaren relatief laag was, is ook de winstdeling lager dan verwacht.

Jaarlijkse winstbrief

Wij sturen je jaarlijks een winstbrief met de laatste stand van zaken over je levensverzekering met winstdeling. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de afgesproken, gegarandeerde uitkering en het bijgeschreven winstbedrag samen overeenkomen met wat je voor ogen hebt. Is dit niet het geval? Bespreek dan met je adviseur wat je kunt doen.

Meer weten?

Heb je vragen over je bestaande levensverzekering met winstdeling? Neem dan contact op met je adviseur of met ons op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 278 10 00. Wij vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor winstdeling? Bekijk dan de algemene voorwaarden van je levensverzekering.