Home Vitality Wat is a.s.r. Vitality

Wat is a.s.r. Vitality?

Vitality is een vitaliteitsprogramma dat deelnemers beloont voor hun gezonde keuzes. Het programma werkt volgens het shared value principe. Iedereen haalt er voordeel uit: de deelnemers, de verzekeraar én de samenleving. Op dit moment inspireert Vitality zo’n 10 miljoen deelnemers, wereldwijd in meer dan 20 landen.  

Van a.s.r. Vitality worden we allemaal beter

Dit is de tijd van doen. Precies daarom hebben we Vitality naar Nederland gehaald. Want slechts 47,1% van de Nederlanders boven de 18 beweegt voldoende. Met a.s.r. Vitality moedigen we klanten aan om gezonde gewoonten te ontwikkelen die op de lange termijn goed zijn voor jou, voor ons en voor de samenleving.

Actieve deelnemers worden mentaal en fysiek gezonder

Met a.s.r. Vitality belonen we mensen zodra ze meer en vaker bewegen. Maar de echte beloning volgt later in het leven: je wordt minder snel ziek, je herstelt sneller en je voelt je mentaal beter (Bron: Gezondheidsraad).  

Werkgevers zien productiviteit stijgen en verzuim dalen

De arbeidsproductiviteit van een sportende medewerker ligt gemiddeld 12,5% hoger dan van een niet-sportende medewerker. Ze zijn ook minder vaak ziek dan hun niet-sportende collega’s. En dat verschil is aanzienlijk: 2% versus 9%. (Bron: TNO)

Verzekeraars hebben minder schadelast

Door a.s.r. Vitality te koppelen aan zorgverzekeringen voor particulieren, AOV’s voor ondernemers en verzuim- en WIA-verzekeringen voor werkgevers verwachten we dat het aantal claims verminderdDe besparing die dat oplevert, delen we met onze klanten via de beloningen van a.s.r. Vitality

Maatschappelijke zorgkosten stijgen minder snel

Met a.s.r. Vitality maken we een gezondere leefstijl voor meer mensen toegankelijk. Want als iedereen vaker en méér beweegt, heeft dat een positief effect op de algehele gezondheid in Nederland. En dat zou flink schelen in de maatschappelijke zorgkosten.  

a.s.r. Vitality werkt

Belonen van gezonde keuzes werkt. De methode van a.s.r. Vitality is al succesvol in 20 landen. Het kan je leven echt veranderen.  

10 miljoen
De app heeft 10 miljoen actieve gebruikers wereldwijd
23%
Binnen 1 jaar is 23% structureel in beweging
72%
72% geeft aan dat de app hun leven verbetert 
90%
90% geeft aan dat de app hun gezondheid en welzijn verbetert
a.s.r. Vitality is er voor iedereen
Vragen?

Kom je ergens niet uit? Bekijk dan onze servicepagina. Je kunt ook met ons chatten. Ons Service Team zit voor je klaar op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

WhatsApp