Home Blogs van a.s.r. Bankgarantie snel en makkelijk geregeld bij a.s.r.

Bankgarantie snel en makkelijk geregeld bij a.s.r.

26 september 2017

Een huis kopen is voor de meeste mensen een belangrijke beslissing in het leven. Vanaf het regelen van de financiering tot en met de overdracht van het huis wil je dat alles goed en vlot verloopt.

Waarborgsom of bankgarantie?

Bij de aankoop van je woning sluit je een koopovereenkomst. De koopsom wordt pas betaald op het moment van de overdracht van de woning bij de notaris. Het is wel gebruikelijk om eerder een waarborgsom te storten of een bankgarantie af te geven. Zo heeft de verkopende partij meer zekerheid dat de overdracht van de woning ook doorgaat. Zo’n waarborgsom is meestal 10% van de overeengekomen koopprijs. Als je niet over voldoende eigen geld beschikt of als je je spaargeld niet wilt aanspreken, is een bankgarantie een goed alternatief. Bij a.s.r. noemen we dit een garantieverklaring.

Direct regelen garantieverklaring bij aanvraag hypotheek

Met een garantieverklaring verklaart a.s.r. garant te staan voor het aankoopbedrag als jij je verplichtingen niet nakomt. Tijdens het beoordelen van de hypotheekaanvraag  verwerken we direct ook de garantieverklaring. Daarvoor hoef je niets extra’s te regelen en je hebt alles overzichtelijk bij één partij. Dit bespaart tijd en biedt gemak! Voor de garantieverklaring rekenen we een vergoeding van 1% van het garantiebedrag met een minimum van 225 euro.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Hypotheek