Welkom bij a.s.r.

Wij gebruiken technieken in de site die niet worden ondersteund door jouw browser. Wij ondersteunen wel alle laatste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Home Blog Bankgarantie snel en makkelijk geregeld bij a.s.r.

Bankgarantie snel en makkelijk geregeld bij a.s.r.

Een huis kopen is voor de meeste mensen een belangrijke beslissing in het leven. Vanaf het regelen van de financiering tot en met de overdracht van het huis wil je dat alles goed en vlot verloopt.

Waarborgsom of bankgarantie?

Bij de aankoop van je woning sluit je een koopovereenkomst. De koopsom wordt pas betaald op het moment van de overdracht van de woning bij de notaris. Het is wel gebruikelijk om eerder een waarborgsom te storten of een bankgarantie af te geven. Zo heeft de verkopende partij meer zekerheid dat de overdracht van de woning ook doorgaat. Zo’n waarborgsom is meestal 10% van de overeengekomen koopprijs. Als je niet over voldoende eigen geld beschikt of als je je spaargeld niet wilt aanspreken, is een bankgarantie een goed alternatief.

Direct regelen bankgarantie bij aanvraag hypotheek

Bij een bankgarantie verklaart de bank garant te staan voor het aankoopbedrag als jij je verplichtingen niet nakomt. Tijdens het beoordelen van de hypotheekaanvraag  verwerken we direct ook de bankgarantie. Daarvoor hoef je niets extra’s te regelen en je hebt alles overzichtelijk bij één partij. Dit bespaart tijd en biedt gemak! Voor de bankgarantie rekenen we een vergoeding van 1% van het garantiebedrag met een minimum van 225 euro.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over hypotheek