Je verzekering uitkeren

Je verzekering bereikt binnenkort de einddatum of je wilt de verzekering voortijdig stopzetten. Lees meer over de mogelijkheden die er zijn. We helpen je graag.

Je lijfrenteverzekering bereikt de einddatum

Je hebt met je lijfrenteverzekering een aanvulling op je pensioen opgebouwd. Nu het lijfrentekapitaal vrijkomt moet je een keuze maken wat je ermee gaat doen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Je zet het lijfrentekapitaal nog even vast en laat het doorgroeien.
  • Je koopt een lijfrente aan die in termijnen een bedrag aan je uitkeert.
  • Je laat het lijfrentekapitaal in een keer uitkeren.

Op de pagina je lijfrente komt vrij lees je meer over de mogelijkheden, de belastingregels die gelden en hoe je de uitkering kunt regelen.

Je kapitaalverzekering bereikt de einddatum

Je kapitaalverzekering heb je afgesloten om een bedrag op te bouwen voor een bepaald doel. Het aflossen van je hypotheekschuld, de studie van je kinderen of misschien wel voor het kopen van een boot. De einddatum van je verzekering komt in zicht, het is nu een goed moment om te bekijken hoe je het geld dat vrijkomt wilt ontvangen. Afhankelijk van het moment waarop de verzekering is afgesloten gelden verschillende belastingregels.

Op de pagina je kapitaal komt vrij lees je meer over de belastingregels die gelden en hoe je de uitkering kunt regelen.

Je levensverzekering voortijdig stopzetten

Als je je verzekering wilt laten uitkeren voordat de einddatum bereikt is, dan heet dit afkopen. Bij afkopen wordt de verzekering stopgezet en wordt de waarde van de verzekering uitgekeerd. Afkopen kan fiscale gevolgen hebben. Op de pagina je levensverzekering stopzetten lees je meer over de gevolgen van afkopen en de mogelijke alternatieven die er zijn.

Regel je uitkering op Mijn a.s.r.

De uitkering van je verzekering regel je veilig en snel op Mijn a.s.r.