Ga naar de hoofdinhoud
Home Islamitische uitvaartverzekering
Islamitisch gezin op bank met laptop

Islamitische uitvaartverzekering

Er wordt vaak aan ons gevraagd of wij een islamitische uitvaartverzekering hebben. Onze uitvaartverzekering wordt namelijk vaak afgesloten om de kosten van een islamitische uitvaart te dekken. Je kunt dan ook al je wensen, rituelen en gebruiken die bij een islamitische uitvaart mogelijk zijn in onze uitvaartverzekering onderbrengen.
Kenmerken van een islamitische uitvaart
De rituele wassing

Een rituele wassing mag niet ontbreken bij een islamitische uitvaart. Het is een belangrijke taak voor de familie. Na de wassing wordt de overledene overgebracht naar de moskee. Daar wordt het dodengebed uitgesproken door een imam.

Eeuwige grafrust

Eeuwige grafrust is de voornaamste reden voor ouderen van de eerste generatie om begraven te worden in de streek waar zij vandaan komen. Blijft de overledene in Nederland, dan is een islamitische begraafplaats die de mogelijkheid biedt voor eeuwige grafrust een goed alternatief.

Repatriëring

Bij repatriëring, begraven worden in het buitenland, wordt de overledene zo snel mogelijk naar de streek van herkomst teruggebracht om daar begraven te worden. Jonge moslims zien we steeds vaker kiezen voor een begrafenis in Nederland omdat ze hier geboren en opgegroeid zijn. Bij repatriëring komen kosten kijken die normaal gesproken niet gedekt zijn, zoals vliegtickets. In de islamitische uitvaartverzekering kunnen we een extra bedrag voor je verzekeren waarmee de tickets betaald kunnen worden.

Een islamitische begrafenis naar wens

Al deze gebruiken vragen om een uitvaartverzorger die weet wat er bij een islamitische begrafenis allemaal komt kijken. En om een islamitische uitvaartverzekering die de kosten dekt van alle wensen die je voor jouw uitvaart hebt. De uitvaartverzekering van a.s.r. geeft je die rust, zekerheid en flexibiliteit en is geschikt om deze voor jouw islamitische uitvaart af te sluiten. Hieronder lichten we dat graag nog even toe.

De voordelen van een islamitische uitvaartverzekering
Bepaal zelf hoe lang je premie betaalt en hoeveel

Je kunt zelf kiezen hoeveel jaren je premie wilt betalen. Dat kan handig zijn als je later bijvoorbeeld minder wilt gaan werken of eerder met pensioen wilt.

Als je stopt met premie betalen, stopt je uitvaartverzekering niet. Kies je ervoor om geen premie meer te betalen, dan blijft er altijd nog een gespaard bedrag over met garantie op uitkering bij overlijden.

Tenslotte kun je kiezen voor automatische jaarlijkse verhoging. Het verzekerd bedrag en de premie worden dan hoger. Waar je ook voor kiest, laat je altijd adviseren voordat je je verzekering premievrij maakt, afkoopt of omzet in een nieuwe verzekering. 

Je geeft zelf aan naar wie de uitkering wordt overgemaakt
Het verzekerde bedrag kun je aan een begunstigde - vaak een familielid - laten uitkeren, maar ook aan de uitvaartverzorger.
Kinderen kosteloos meeverzekerd

Kinderen tot 21 jaar zijn meeverzekerd tot maximaal het hoogst verzekerde bedrag van één van de ouders. Dus je bepaalt voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn en jouw kinderen zijn voor datzelfde bedrag verzekerd, zonder dat je hiervoor extra premie hoeft te betalen. Ook bieden wij emotionele nazorg voor kinderen tot 18 jaar met een maximum van € 500,-.

Je kinderen zijn meeverzekerd op jouw uitvaartverzekering als zij bij ons zijn aangemeld én na drie maanden nadat uw nieuwe uitvaartverzekering van a.s.r. is ingegaan.

Geen verrassingen
Veranderen je wensen, dan kun je je verzekering altijd aanpassen. Zo is je verzekering altijd actueel en kom je nooit voor verrassingen te staan.
Verantwoorde omgang met jouw premie
Bij a.s.r. gaan we verantwoord met jouw premie om. We zijn dan ook zeer zorgvuldig met het beleggen van de premie die je betaalt voor jouw verzekering(en). Dat doen we met oog voor mens en milieu waarbij wij altijd en op elk moment aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen. Zo investeren we bijvoorbeeld niet in wapenhandel maar wel in groene energie.
Kies zelf je uitvaartverzorger
Allereerst hebben we bij a.s.r. geen uitvaartverzorgers in dienst, dus kun je kiezen wie je wilt. Daar helpen we natuurlijk graag bij. We zijn bij veel islamitische uitvaarten betrokken en kennen de islamitische gebruiken en gewoonten. 
Uitvaartverzekering of uitvaartfonds voor je islamitische begrafenis?
Je kunt jouw islamitische begrafenis op verschillende manieren betalen, bijvoorbeeld uit eigen middelen, via een islamitische uitvaartverzekering of met een uitvaartfonds. Heb je genoeg eigen geld dan is een keuze tussen fonds of verzekering misschien niet eens nodig. 
Hoe werkt een uitvaartfonds?
In een uitvaartfonds stort je bedragen waarmee de nabestaanden uw islamitische uitvaart kunnen bekostigen. Je bepaalt meestal zelf hoe hoog die stortingen zijn. Vaak is er een minimum inleg van € 1000 (met daarna vaak een jaarlijkse betalingsverplichting). Na het overlijden keert een fonds niet uit, maar kunnen de nabestaanden rekeningen bij het fonds indienen. Deze worden vergoed totdat het bedrag dat ingelegd is op is. Blijft er wat over, dan wordt dit door sommige fondsen aan de erven uitgekeerd, maar het is ook mogelijk dat ze het pas kunnen besteden bij een volgende begrafenis.
Hoe werkt een islamitische uitvaartverzekering?
Bij een islamitische uitvaartverzekering bepalen we aan de hand van jouw wensen wat de kosten voor jouw islamitische uitvaart zijn. Om dit bedrag bij overlijden te ontvangen, betaal je maandelijks een premie. 
Wat is fiscaal gezien gunstig?
Je inleg in het fonds is aftrekbaar voor de belastingen. De kosten van jouw verzekeringspremie zijn dat sinds 2009 niet meer. Wel betaal je bij een fonds 1,2 procent vermogensbelasting over de totale waarde in het fonds. Bij een uitvaartverzekering is de eerste € 7913 van je uitkering vrijgesteld.
Vrije toegang tot een fonds
Iedereen heeft toegang tot een fonds, maar niet iedereen is te verzekeren. Een uitvaartfonds is dan ook met name geschikt als je een slechte gezondheid hebt of door je leeftijd niet of moeilijk te verzekeren bent.
Wat biedt meer zekerheid? Uitvaartfonds of uitvaartverzekering?

Een fonds kan failliet gaan en daarmee ben je je geld kwijt. Dat is vaak ook het geval als je opzegt bij het fonds waar je bij bent aangesloten. Een ander nadeel kan zijn dat er niet voldoende in het fonds is gestort. Je nabestaanden draaien dan voor de kosten op.

Een uitvaartverzekering biedt je meer zekerheid. Verzekeringsmaatschappijen zijn namelijk verplicht financiële reserves aan te houden zodat je altijd je uitkering ontvangt. Zelfs als je de verzekering eerder hebt stopgezet.

Wij staan voor je klaar

Ben je benieuwd wat een islamitische uitvaart naar jouw wensen kost? Bereken dan hier de kosten voor jouw islamitische uitvaart. Bij de eerste vraag om de kosten te berekenen, kies je voor: begrafenis. Bij de vraag ‘Overige uitvaartwensen & kosten na de uitvaart’ kun je een aanvullend bedrag opnemen. Bijvoorbeeld voor repatriëring.

Heb je nog vragen over het verzekeren van jouw islamitische uitvaart? Of wil je persoonlijk advies? Neem contact op met jouw onafhankelijke verzekeringsadviseur of plan online een afspraak bij ons in.

We helpen je graag om jouw uitvaart te regelen zoals jij dat wenst.

 


Meer verhalen over Uitvaart

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenacht, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }