Home Blogs van a.s.r. Je hypotheek oversluiten is makkelijker dan je denkt

Je hypotheek oversluiten is makkelijker dan je denkt

15 december 2020

Lagere maandlasten voor je hypotheek. Wie wil dat nou niet. Want zo hou je meer geld over om leuke dingen te doen. Je hypotheek oversluiten kan een effectieve manier zijn om op je maandlasten te besparen. En dat is minder gedoe dan je verwacht. 

Wanneer oversluiten

Is de marktrente lager dan de huidige rente van de hypotheek die je nu hebt? Dan is het een goed moment om eens met je hypotheekadviseur te praten. Want ondanks de oversluitkosten en de vergoeding voor vervroegd terugbetalen, kun je per maand veel geld besparen. Lees ook 4 redenen om je hypotheek over te sluiten.

Lagere taxatiekosten

Wanneer je de hypotheek op je huis over wilt sluiten, wordt de waarde van je huis getaxeerd. In veel gevallen is dan een desktop-taxatie voldoende. Dit is een van de goedkoopste manieren om de waarde van een huis te laten bepalen. Dat scheelt mooi weer extra kosten.

Minder papierwerk

De meeste papieren die je hiervoor nodig hebt om je hypotheek over te sluiten, heb je al in huis. Lees meer over het overstappen met je hypotheek naar a.s.r. of vraag hiernaar bij je adviseur. Heb je nog geen adviseur? Zoek dan hier een adviseur bij jou in de buurt. 

Birgit Johansson

Meer verhalen over Hypotheek