Home Blogs van a.s.r. Je hypotheek oversluiten is makkelijker dan je denkt

Je hypotheek oversluiten is makkelijker dan je denkt

12 mei 2017

Lagere maandlasten voor je hypotheek. Wie wil dat nou niet. Want zo hou je meer geld over om leuke dingen te doen. Je hypotheek oversluiten kan een effectieve manier zijn om op je maandlasten te besparen. En dat is minder gedoe dan je verwacht. Zo kun jij je op de leuke dingen in het leven richten.

Wanneer oversluiten

Is de marktrente lager dan de huidige rente van de hypotheek die je nu hebt? Dan is het een goed moment om eens met je hypotheekadviseur te praten. Want ondanks de oversluitkosten en de boeterente, kun je per maand veel geld besparen.

Lagere taxatiekosten

Wanneer je de hypotheek op je huis over wilt sluiten, wordt de waarde van je huis getaxeerd. Omdat a.s.r. gebruik maakt van modeltaxaties, kun je al snel 300 euro taxatiekosten besparen. Geld dat je kunt gebruiken voor je vakantie of de studie van je kinderen. 

Minder papierwerk

Om een hypotheek over te sluiten hoef je geen papieren meer op te vragen. Zo is sinds 7 mei dit jaar vaak geen werkgeversverklaring meer nodig om je hypotheek over te sluiten naar een hypotheek van a.s.r. De meeste papieren die je hiervoor nodig hebt, heb je immers al in huis. Je hypotheekadviseur kan je hier alles over vertellen.


Meer verhalen over Hypotheek