Home Blogs van a.s.r. Je hypotheek oversluiten is makkelijker dan je denkt

Je hypotheek oversluiten is makkelijker dan je denkt

22 december 2021

Lagere maandlasten voor je hypotheek. Wie wil dat nou niet. Want zo hou je meer geld over om leuke dingen te doen. Je hypotheek oversluiten kan een effectieve manier zijn om op je maandlasten te besparen. En dat is minder gedoe dan je verwacht. 

Wanneer is het oversluiten van je hypotheek interessant?

Is de marktrente lager dan de huidige rente van de hypotheek die je nu hebt? Dan is het een goed moment om eens met je hypotheekadviseur te praten. Want ondanks de oversluitkosten en de vergoeding voor vervroegd terugbetalen, kun je per maand veel geld besparen. Lees ook 4 redenen om je hypotheek over te sluiten.

Lagere of soms helemaal geen taxatiekosten

Wanneer je de hypotheek op je huis over wilt sluiten, wordt de waarde van je huis getaxeerd. In veel gevallen is dan een desktop-taxatie voldoende. Dit is een van de goedkoopste manieren om de waarde van een huis te laten bepalen. En als je kiest voor de DigiThuis hypotheek van a.s.r., dan hoef je helemaal geen taxatierapport aan te leveren. Wij maken daarvoor gebruik van Calcasa-modeltaxaties. Dat scheelt weer mooi kosten.

Minder of helemaal geen papierwerk

Het oversluiten van je hypotheek regelen is minder werk dan je denkt. De meeste papieren die je nodig hebt om je hypotheek over te sluiten, heb je al in huis. Kies je voor de DigiThuis hypotheek van a.s.r.? Dan hoef je in de meeste gevallen helemaal geen papieren aan te leveren. Voor het beoordelen van een aanvraag voor de DigiThuis hypotheek maken we gebruik van brondata. 

Vraag je adviseur naar jouw mogelijkheden

Lees meer over het overstappen met je hypotheek naar a.s.r. of vraag hiernaar bij je adviseur. Heb je nog geen adviseur? Zoek dan hier een adviseur bij jou in de buurt. 

Birgit Johansson

Meer verhalen over Hypotheek