Home Blogs van a.s.r. Kun je als ZZP'er een hypotheek krijgen?

Kun je als ZZP'er een hypotheek krijgen?

17 mei 2021

Je hebt de sprong in het diepe gewaagd en inmiddels ben jij een succesvolle ondernemer. De volgende stap is een huis kopen. Je hebt in de tussentijd geld opzij gezet. Handig, vooral bij het kopen van je eerste huis. Kun je als ZZP’er een huis kopen en een hypotheek krijgen? Er is meer mogelijk dan jij denkt.

Flexibel inkomen

Maar hoeveel kun je lenen? Als ZZP’er heb je een flexibel inkomen. De ene maand heb je meer opdrachten dan de andere en hierdoor fluctueert je inkomen. Om een goed beeld van je inkomen te krijgen kijkt een geldverstrekker naar je gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaren of korter als je bedrijf korter bestaat. Maar hoe zit dit dan precies?

Minimaal 1 jaar ondernemen

Ben je als ondernemer net één jaar begonnen, dan ben je bij a.s.r. aan het goede adres. Veel geldverstrekkers hebben als eis dat je minimaal 3 jaar actief bent als ondernemer.  Als starter op de woningmarkt is het goed om te weten dat geldverstrekkers hierin kunnen verschillen. Je adviseur kijkt naar je persoonlijke situatie en adviseert de hypotheek die het beste bij jou past. Dit betekent dat hij verschillende geldverstrekkers kan adviseren. Wil je meer weten over wat een onafhankelijke adviseur kan betekenen voor jou? Lees hier de blog over de onafhankelijke adviseur.

Inkomensverklaring Ondernemer

Het bepalen van je inkomen als ondernemer is complex. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: de Inkomensverklaring Onderneming. Dit is een verklaring van het ondernemersinkomen die wordt vastgesteld door een gespecialiseerde en onafhankelijke partij.  Kies je voor een hypotheek van a.s.r.? Dan vraagt je adviseur een Inkomensverklaring aan bij één van de partijen waar wij mee samenwerken. De vier partijen waar a.s.r. mee werkt zijn: Zakelijk inkomen te Nieuwegein, Overviewz te Barneveld, Pentrax advies te Nijmegen, en Raadhuys Taks Legal Accounting te Den Haag.

WelThuis Startershypotheek

We weten als geen ander dat het voor starters op de woonmarkt lastig is om een lening te krijgen. Bij a.s.r. hebben wij daarom de Startershypotheek. Dit is een lening waarbij je maandlasten worden gespreid over 40 jaar en niet over 30 jaar. Hierdoor heb je lagere maandlasten. Let wel op: je betaalt in totaal langer om je lening terug te betalen. Als starter kun je met lagere maandlasten het geld dat je overhoudt, aan andere dingen besteden. Bijvoorbeeld aan leuke dingen of je bouwt een mooie buffer op of je investeert in jouw onderneming, zodat je kunt groeien. Het is tenslotte de tijd van doen!

Jeanne Viergever

Meer verhalen over Startershypotheek