Pensioen en je beleggingskeuze

Bouw je je pensioen op in een regeling waarbij je zelf beleggingskeuzes kunt maken? Dan is het belangrijk dat je die keuze bewust maakt. De waarde van de beleggingen bepaalt voor een groot deel de hoogte van je pensioen. Je loopt dus bij een pensioen in beleggingen zelf het beleggingsrisico.

Bepaal je beleggingsprofiel

Heb je een pensioen in beleggingen waarvoor je zelf een beleggingskeuze maakt? Dan vragen wij je een profielpeiler in te vullen. De profielpeiler is een lijst met vragen. De vragen gaan over beleggen en je ervaringen met beleggen.

Na het beantwoorden van de vragen zie je welk beleggingsprofiel het beste bij je persoonlijke situatie past. Het is een advies dat je kunt opvolgen, maar je hoeft dat niet te doen. Je kiest zelf.

Download de brochure keuzemogelijkheden in je beschikbare premieregeling

 

Past je beleggingskeuze nog bij jou?

Heb je een beleggingskeuze gemaakt die niet aansluit bij je beleggingsprofiel? Dan sturen we je jaarlijks een brief waarin staat welke keuze je gemaakt hebt. Verandert er iets waardoor je beleggingsprofiel mogelijk niet meer past bij je huidige situatie? Vul dan op Mijn a.s.r. de profielpeiler opnieuw in. Raadpleeg zo nodig iemand met verstand van beleggen bij het maken van je beleggingskeuze, zoals een onafhankelijk beleggingsadviseur.

Heb je nog vragen?

Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bellen kan op kantoordagen van 8.00 tot 17.30 uur op (030) 257 42 66. Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag.