Home Blogs van a.s.r. Meer doen voor later bij Doenpensioen 

Meer doen voor later bij Doenpensioen

05 mei 2021
Jarenlang hard werken om te genieten van alle vrijheid als je met pensioen gaat. Want ‘financieel zal het toch goed geregeld zijn met mijn pensioen?’ Helaas, niet altijd. Eén op de drie gepensioneerden ontvangt te weinig pensioen om op dezelfde manier te kunnen leven als vóór het pensioen. Laat staan om alle mooie plannen uit te voeren. Dat gaat jou niet gebeuren, toch?
Mijn pensioen is nog zó ver weg...
Een veel gehoorde reactie. Begrijpelijk, maar ook precies de reden om nú al inzicht te krijgen in jouw pensioen. Want nu heb je namelijk nog de tijd om écht invloed te hebben op je inkomen voor later. 
Bekijk de pensioenplanner
Het plannen van jouw pensioen begint bij het bekijken van je huidige situatie. Wij helpen je daarbij. Gebruik de Pensioenplanner op MijnDoenpensioen en ga direct aan de slag. Naast het door jou opgebouwde Doenpensioen voeg je hier jouw AOW, eerder opgebouwde pensioenen en het pensioen van jouw partner toe. Met behulp van gegevens uit het Nibud krijg je ook direct inzicht in jouw toekomstige uitgaven. Zo zie je direct of je later een pensioentekort hebt én kun je direct in actie komen! 
Wat kan ik doen voor meer pensioen?

Je kan zelf ook iets doen om later meer pensioen te krijgen. Zo kan je ervoor kiezen om zelf extra geld in te leggen voor meer pensioen. Dat kan bij het Doenpensioen tegen dezelfde lage kosten. De Belastingdienst biedt ook nog eens ruimte om dit op een fiscaal aantrekkelijke manier te doen.

Hoe je dat doet? Op MijnDoenpensioen staat onder ‘Overzicht' het kopje 'Mijn pensioen’. Staat er een vinkje voor de Module Pensioen Extra? Dan geeft jouw werkgever je de mogelijkheid om gebruik te maken van het genoemde voordeel van de Belastingdienst. Je bepaalt trouwens helemaal zelf hoeveel je extra inlegt. Die keuze is aan jou. 

Op een andere manier extra pensioen opbouwen

Maakt de module Pensioen Extra geen onderdeel uit van de pensioenregeling van jouw werkgever? Dan bieden we nog genoeg andere mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens bij het 'Ik Denk Vooruit'-platform. Daar vind je praktische tips over je financiën voor nu en later. En als je geld over hebt dat je niet direct nodig hebt, dan is beleggen ook een mogelijkheid. Zonder dat je meteen een beleggingsexpert moet zijn!

Direct beginnen? Dat kan!

Ga naar het tabje ‘Pensioen Extra’ op MijnDoenpensioen, regel direct een offerte en bepaal jouw inleg. Als je vragen hebt kun je ons chatten in MijnDoenpensioen, mailen via mijndoenpensioen@asr.nl of bel ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur op (030) 278 95 90. Zo regel je dat je later van een goed pensioen kunt genieten!


Meer verhalen over