Home
Wist je dat? Extra tips tegen voedselverspilling
Wist je dat? Extra tips tegen voedselverspilling
14 juli 2023
Nog wat extra tips nodig om voedselverspilling te voorkomen? In deze blog vind je extra tips voor het bewaren van etenswaren én een handige koelkastindeling!
Wist je dat...
- Koel bewaren’ betekent dat je je boodschappen het beste op een koele en donkere plek kunt bewaren? En dus niet in de koelkast!
- Appels tot wel 30 dagen goed blijven als je ze in de koelkast bewaart?
- Je overgebleven verse kruiden kunt invriezen? Snijd ze fijn, doe ze in een ijsklontjesbakje en schenk er (olijf)olie overheen. Invriezen maar!
- Je kunt zien of een avocado rijp is zonder te knijpen? Als je het pitje aan de bovenkant er makkelijk afhaalt, is de avocado rijp. Zo niet, laat de avocado dan nog even rijpen. Scheelt weer een hoop gedeukte avocado's.
- De gemiddelde Nederlander vier boterhammen per week van de afvalbak kan redden? Brood is daarmee het meest verspilde product, terwijl het makkelijk is om verspilling te voorkomen. Vries je brood in of rooster het als het oud is.
- Door het maken van een boodschappenlijstje (en je eraan te houden), je tot 9 kilo goed voedsel van de afvalbak kunt redden?
- Als we thuis allemaal de helft minder voedsel verspillen, we ruim 600 miljoen maaltijden per jaar besparen?
- Je de schil van een biologische pompoen kunt eten? Dat scheelt weer een hoop snijwerk. Kook de schil wel even mee.
- Je uien beter niet naast aardappelen kunt bewaren? Uien nemen makkelijk het vocht uit de aardappel op, waardoor beide sneller bederven.