Ga naar de hoofdinhoud
Home werken na je pensioen
werken na je pensioen

‘’Twee dagen na het gesprek kon ik aan de slag’’

Op zijn 65e besloten Berend Kollewijn en zijn vrouw om op het platteland te gaan wonen. Ze kwamen terecht in Twente. Berend voelde zich nog te fit om niets te doen. Via via kwam hij terecht bij een schildersbedrijf, waar hij met open armen werd ontvangen. Nu werkt hij vier dagen in de week op de werkplaats en in het magazijn. ‘’Ik heb nog net tijd voor mijn hobby’s’.’’

‘’Ruim dertig jaar werkte ik bij een klein beveiligingsbedrijfje. Als directielid. Maar ik werkte ook gewoon mee als een van de beveiligers,’’ vertelt Berend. ‘’Op een zeker moment had ik twee opdrachtgevers in Utrecht en Maarssen. Die heb ik 25 jaar keurig bediend. Deuren ’s ochtends openen. De eerste mensen ontvangen en dan om acht uur de overdracht aan de receptie. Toen mijn pensioengerechtigde leeftijd naderde kwam de klad erin. De organisatie van de bedrijven werd anders, met inhuur werd gestopt. Ik was als 65 en ik dacht, het is mooi geweest. Ik heb mijn pensioenuitvoerder gebeld en geregeld dat mijn pensioen 2 jaar eerder inging. ’’ 

Buurman

Berend en zijn vrouw vertrokken naar Twente: ‘’Daar heb ik ons nieuwe huis uitgebreid verduurzaamd en gerenoveerd. Toen ik daar bijna mee klaar was sprak ik een gepensioneerde buurman die via een uitzendbureau als chauffeur werkte. “Dat uitzendbureau is echt iets voor jou,” zei hij en ik dacht, waarom niet? Ik was daar nog niet binnen of een medewerker zei: ‘Bij een schildersbedrijf in Hengelo zitten ze te springen om iemand als jij.’ Geloof het of niet, maar twee dagen na het kennismakingsgesprek was ik er al aan de slag.’’

4 dagen in de week

Berend is verantwoordelijk met het op orde brengen en het netjes houden van de werkplaats en het magazijn. Verder houdt hij controle op de inkomende en uitgaande goederen: ‘’En ik zorg ook voor de bestellingen, doe zaagwerk en regel de juiste werkkleding voor de vaklui. Enorm gevarieerd werk dus. En heel zelfstandig en dat past natuurlijk goed bij me. Ik kan grotendeels mijn eigen gang gaan.’’

Werken na je pensioen

Op zich is het gewoon mogelijk om weer aan de slag te gaan, ook als je al AOW ontvangt. Het heeft geen gevolgen voor je AOW of het pensioen dat je van een werkgever krijgt. Houd er wel rekening mee dat je niet langer via je werkgever verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, daar betaal je dan ook geen premie meer voor. Lees meer.

Een positieve bijdrage

Op dit moment is hij vier dagen in de week aan het werk: ‘’Er is werk zat. Ik heb nog net tijd voor mijn hobby’s: wandelen en vogels spotten. Ja, mijn vrouw vindt het wel eens jammer dat ik nog zoveel werk. Voor het geld hoef ik het niet te doen, we hebben een prima pensioen. Maar werken houdt me lichamelijk en geestelijk gezond. En ik vind het fijn dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan het tekort aan personeel.’

Meer verhalen over Pensioen Portaal

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenacht, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }