Home Blogs van a.s.r. a.s.r. investeert in fittere werknemers

a.s.r. investeert in fittere werknemers

21 juli 2021

De afgelopen jaren zagen we het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland stijgen van 3,5% in 2016 naar 4,2% in 2019. Bij grote bedrijven ligt het verzuim zelfs nog iets hoger: 4,9%. Het leeuwendeel van het langdurende verzuim komt door psychische klachten. En een kwart van al het langdurend verzuim komt door stress. 

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals a.s.r. Vitality introduceren om je werknemers fitter te houden. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Extra kosten

Verzuim is voor niemand leuk. Als werknemer verlies je tijd, kwaliteit van leven en - als het langer duurt - meestal ook een deel van je inkomen. Voor werkgevers betekenen zieke medewerkers verlies van productiviteit en veel extra kosten en geregel. En de samenleving mag een deel van de rekening oppakken voor medische behandelingen en maatschappelijke ondersteuning. Dat moet anders kunnen. 

Risico verlagen

Steeds meer wetenschappelijk bewijs laat zien dat regelmatig meer lichaamsbeweging het risico verlaagt op diabetes, hart- en vaatziekten, borst- en darmkanker. Bovendien heb je minder snel last van depressieve symptomen en kan je lichaam beter omgaan met stress. Een deel van de oplossing ligt dus in meer bewegen. Want nog niet de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder haalt de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. 

a.s.r. doet het

Dit is de tijd van doen. Daarom investeren we voortaan in het goedkoopste medicijn dat er bestaat: méér bewegen. Met a.s.r Vitality halen we een bewegingsprogramma naar Nederland, dat zich internationaal heeft bewezen. Via een app en het bijbehorende programma belonen we deelnemers zodra zij meer bewegen: wekelijks, maandelijks én jaarlijks. 

Het Vitality programma werkt

Met a.s.r. Vitality lukt het om mensen gezonder te laten leven omdat we ze direct belonen zodra ze meer bewegen: 

  • Er zijn wereldwijd zo’n 10 miljoen mensen in 20 landen die de app van Vitality actief gebruiken.
  • 23% van de gebruikers is binnen 1 jaar structureel in beweging.
  • 72% van hen vindt dat de app hun persoonlijke leven heeft verbeterd.
  • 90% van hen vindt dat de app hun gezondheid en welzijn heeft verbeterd.
 Nieuwsgierig hoe wij werkgevers en hun medewerkers belonen?

Meer verhalen over a.s.r. Vitality