“Ik probeer mijn werk weer op te pakken, maar het kost nog zoveel energie. Komt dit wel weer goed?”

HRM Consultant, Ellen, was in de winter van 2016 betrokken bij een kettingbotsing. Daar heeft ze zowel lichamelijke klachten als last van vermoeidheid en concentratieproblemen aan overgehouden. Hierdoor zit ze volledig arbeidsongeschikt thuis.

Hulp bij re-integratie

Omdat Ellen al een tijd niet kan werken bezoekt de arbeidsdeskundige haar. Al pratende wordt duidelijk dat Ellen graag weer aan de slag wil en hier ook mee bezig is. Maar ze mist voor haar gevoel ‘stevigheid’ en zelfvertrouwen, waardoor het oppakken van haar werk lastig is. De arbeidsdeskundige stelt voor een coach in te schakelen die haar mogelijk kan helpen terug te komen in haar kracht. De coach kan als klankbord fungeren en haar ondersteunen bij de re-integratie. 

Sterker door keuzes maken

Binnen 2 weken vindt een eerste gesprek plaats. Zowel Ellen als de coach zien het nut ervan in en er wordt een begeleidingstraject gestart. Ellen leert hoe ze kan omgaan met haar beperkingen. Wat geeft haar energie en wat kost haar energie? Hoe wil ze doorgaan met haar bedrijf? Hoe houdt ze balans tussen werk en privé? En wat zorgt voor inspanning en ontspanning?

Opbouwschema voor werkhervatting

De arbeidsdeskundige onderhoudt contact met Ellen en de coach over de voortgang en over concrete werkhervatting. Ellen is erg blij met de begeleiding die zij krijgt. Met de arbeidsdeskundige en de coach wordt een opbouwschema voor haar werk gemaakt en een paar maanden later is ze weer volledig aan het werk in haar bedrijf. Ellen heeft geleerd om keuzes te maken om zo op een gezonde en duurzame manier verder te gaan met haar bedrijf.

Wij helpen je graag