Home Blogs van a.s.r. Check jouw isolatie met een warmtescan

Hoe goed is jouw huis geïsoleerd? Check het met een warmtescan

13 oktober 2020

Wil je je huis isoleren en vraag je je af waar je het beste mee kunt beginnen? Dan kan een warmtescan je helpen. Een warmtescans laat zien waar warmte weglekt uit je huis. Handig om te bepalen of je je geld nu het beste eerst kunt uitgeven aan spouwmuurisolatie, dakisolatie of aan dubbelglas.

Hoe werkt een warmtecamera?

Een warmtescan of warmtefoto wordt gemaakt met een speciale warmtecamera. De temperatuurverschillen tussen alle verschillende plekken worden door de camera omgezet in een afbeelding. Blauw is de kleur die gebruikt wordt voor koude plekken en rood geeft warme plekken aan. Met een warmtescan zie je hoeveel warmte je muren afgeven en of er andere plekken zijn waar warmte naar buiten lekt. Voor een warmtescan is een groot temperatuurverschil nodig tussen binnen en buiten. Daarom worden warmtefoto’s vaak in de koudste maanden van de winter gemaakt. 

Welke isolatie kan ik het beste kiezen?

Er kunnen veel gebreken worden opgespoord met een warmtecamera. Denk aan ontbrekende isolatie, koudebruggen, kieren, naden en gaten bouwgebreken maar ook lekkages. Zo kun je de isolatie van je huis verbeteren door deze kieren te dichten. Het helpt je ook om te bepalen of je bijvoorbeeld het beste dakisolatie of spouwmuurisolatie kunt aanbrengen.

Wil jij een warmtescan van jouw huis laten maken? Er zijn veel bedrijven die dit aanbieden. Bij sommige gemeenten kun je hiervoor subsidie krijgen of kun je tegen een gereduceerd tarief een warmtescan laten maken van jouw huis. 

Meer weten over isolatie en het verduurzamen van je woning? Kijk op ons platform Duurzaam Wonen.

Isolatie betalen met je hypotheek

Ga je een huis kopen of wil je met je hypotheek overstappen naar een andere geldverstrekker? Vergeet dan niet om de isolatie en verduurzaming van je woning te bespreken met je adviseur. Bij a.s.r. kun je tegelijk met je hypotheek een Verduurzamingshypotheek aanvragen. Je leent dan voordelig geld voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Check ook welke subsidies er zijn voor het isoleren van je woning.

Jeanne Viergever

Meer verhalen over Duurzaam wonen

Check jouw isolatie met een warmtescan