Home Blogs van a.s.r. Een goed geïsoleerd huis: op deze manieren kun je je woning isoleren

Een goed geïsoleerd huis: op deze manieren kun je je woning isoleren

04 oktober 2020

Bibberen in de winter, zweten in de zomer. In een slecht geïsoleerd huis gaat in de winter veel warmte verloren en is het in de zomer moeilijk om de hitte buiten te houden. In deze blog lees je waarom isoleren zo belangrijk is en hoe je jouw woning, zowel in de zomer als winter, goed isoleert.

Waarom je huis isoleren?

Een geïsoleerd huis houdt meer warmte vast of weert de warmte juist beter af. Hierdoor blijft de temperatuur in huis aangenaam: in de winter lekker warm, in de zomer lekker koel. Goed geïsoleerde huizen verbruiken minder gas voor het verwarmen, maar ook minder stroom om te verkoelen. En dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee! 

Wist je bijvoorbeeld dat een huishouden in een rijtjeshuis zonder isolatie rond de €1.400 per jaar aan stookkosten kan besparen door te isoleren? Voor een huishouden in een vrijstaand huis kan dit zelf tot €3.200 per jaar oplopen! De eerste stap om je energiekosten terug te dringen begint dan ook vaak bij de isolatie van je woning. 

Hoe isoleer je jouw woning?

De muren, het dak, de vloer en de ramen: via verschillende plekken in je huis ontsnapt warmte of laat je de warmte toe. Maar hoe gaat dat isoleren eigenlijk in zijn werk? Is een verbouwing nodig? En welke isolatiematerialen zijn het beste? Hieronder vind je vier plekken in huis die je kan isoleren en waarop jij het beste verduurzaamt. 

Op deze 4 plekken kun jij je huis isoleren:

 

 

Wil je meer informatie en tips hoe je je huis kunt verduurzamen? Kijk dan op ons platform Duurzaam Wonen.

Annebel Wouters

Meer verhalen over Duurzaam wonen