Ga naar de hoofdinhoud

De hoogte van de premie van je verzuimverzekering hangt af van meerdere factoren. Zo wordt er onder andere gekeken naar het aantal medewerkers, de leeftijd van je medewerkers, het verzuim binnen je bedrijf en in welke branche je bedrijf actief is. Hieronder lees je een aantal concrete premievoorbeelden in verschillende branches voor de verzuimverzekering met een eigen risico in dagen (10 dagen). 
Verzuimverzekering in de horeca

Reinier is eigenaar van een restaurant en heeft 6 mensen in dienst. De gemiddelde leeftijd van zijn personeel is 33 jaar. Over de afgelopen 3 jaar is het verzuimpercentage 1,5% geweest. Het gemiddelde salaris van zijn medewerkers is € 20.000 per jaar. Reinier heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Reinier en alle verzuimdagen daarboven voor rekening zijn van a.s.r.

Reinier betaalt € 270,30 per maand voor zijn verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Reinier voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt hij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding € 307,34 per maand.

Voor € 346,56 per maand profiteert Reinier van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt hem alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Verzuimverzekering in de bouw

Arie heeft een aannemingsbedrijf met 8 personeelsleden. De gemiddelde leeftijd van zijn personeel is 40 jaar. Het gemiddelde ziekteverzuim over de afgelopen 3 jaar is 3,5%. Het gemiddelde jaarsalaris van zijn werknemers is € 40.625. Arie heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Reinier en alle verzuimdagen daarboven voor rekening van a.s.r. zijn.

Arie betaalt € 901,88 per maand voor zijn verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Arie voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt hij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding € 951,27 per maand.

Voor € 1003,55 per maand profiteert Arie van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt hem alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Verzuimverzekering in zakelijke dienstverlening

Petrice is eigenares van een administratiekantoor met 6 medewerkers. De gemiddelde leeftijd van haar personeel is 42. Over de afgelopen 3 jaar had haar bedrijf een verzuimpercentage van 2%. Het gemiddelde salaris van haar medewerkers was € 50.000 per jaar. Petrice heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Petrice en alle verzuimdagen daarboven voor rekening zijn van a.s.r.

Petrice betaalt € 521,25 per maand voor haar verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Petrice voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt zij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding € 558,29 per maand.

Voor € 597,51 per maand profiteert Petrice van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt haar alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Verzuimverzekering in de detailhandel

Mariëlle is eigenares van een kledingwinkel met 9 personeelsleden. De gemiddelde leeftijd van het personeel is 36 jaar. Over de afgelopen drie jaar lag het ziekteverzuim zo rond de 2,5%. Het gemiddelde salaris van haar medewerkers is € 15.556 per jaar. Mariëlle heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Mariëlle en alle verzuimdagen daarboven voor rekening zijn van a.s.r.

Mariëlle betaalt € 359,68 per maand voor de verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Mariëlle voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt zij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding € 415,24 per maand.

Voor € 474,06 per maand profiteert Mariëlle van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt haar alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Verzuimverzekering in de groothandel

Leon is eigenaar van een klein magazijn met 11 personeelsleden. De gemiddelde leeftijd van het personeel is 44 jaar. Over de afgelopen drie jaar lag het ziekteverzuim zo rond de 2,5%. Het gemiddelde salaris van zijn medewerkers is € 31.818 per jaar. Leon heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Leon en alle verzuimdagen daarboven voor rekening zijn van a.s.r.

Leon betaalt € 3276 per maand voor de verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Leon voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt hij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding € 3.343,91 per maand.

Voor € 3.415,80 per maand profiteert Leon van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt hem alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Verzuimverzekering in de industrie

Gerrit is eigenaar van een meubelfabrikant met 25 personeelsleden. De gemiddelde leeftijd van het personeel is 38 jaar. Over de afgelopen 3 jaar was er een verzuimpercentage van rond de 3%. Het gemiddelde salaris van zijn medewerkers is € 50.000 per jaar. Gerrit heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Gerrit en alle verzuimdagen daarboven voor rekening zijn van a.s.r. 

Gerrit betaalt € 3.276 per maand voor de verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Gerrit voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt hij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding € 3.430,33 per maand.

Voor € 3.593,70 per maand profiteert Gerrit van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt hem alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Verzuimverzekering in de transport

Kees heeft een taxibedrijf met 12 personeelsleden. De gemiddelde leeftijd van zijn personeel is 35 jaar. Over de afgelopen 3 jaar lag het ziekteverzuim zo rond de 3,5%. Het gemiddelde salaris van zijn medewerkers is € 50.000 per jaar. Kees heeft een verzuimverzekering bij a.s.r. met een eigen risico van 10 dagen (verzuimverzekering conventioneel). Dit betekent dat de eerste 10 verzuimdagen voor rekening zijn van Kees en alle verzuimdagen daarboven voor rekening zijn van a.s.r.

Kees betaalt € 1.029 per maand voor de verzuimverzekering bij a.s.r.

Kiest Kees voor ondersteuning bij verzuim, dan betaalt hij voor de Verzuimverzekering met verzuimbegeleiding elke maand € 1.103,08.

Voor  € 1.181,51 per maand profiteert Kees van alle voordelen van de MKB Verzuim-ontzorgverzekering en wordt hem alle gedoe en geregel uit handen genomen.

Meer informatie
Deze voorbeeldberekeningen geven een indicatie, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ben je benieuwd wat een verzuimverzekering je bedrijf echt kost? Neem dan contact met ons op. Zoek een adviseur om je verzekering af te sluiten of vraag in een vrijblijvend informatiegesprek advies over je verzuimverzekering.
Wij helpen je graag
{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 2000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedemiddag, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":true,"PEN_C_IDV2":true,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":true,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":true,"SCH_Pac_C_ASRNL":true,"SCH_Pdb_C_ASRNL":true,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":true,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":true,"ARD_C_DB":true,"ARD_C_KLANTADVIES":true}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }