Home Blogs van a.s.r. Vertrouwen in a.s.r. vermogensbeheer

Vertrouwen in a.s.r. vermogensbeheer

01 september 2017

Als je naast het algemene nieuws, sport en entertainment ook af en toe het economische nieuws checkt, is het je heel misschien opgevallen: a.s.r. heeft deze week haar halfjaarcijfers bekend gemaakt. Maar als je geen a.s.r. aandelen hebt dan vind je dat wellicht minder interessant. Maar wist je dat je als verzekeringsklant indirect wel betrokken bent bij investeringen. Hoe? Jouw verzekeringspremie wordt door verzekeraars belegd. 

Duurzaam ook rendabel

Dat wij duurzaam beleggen, wist je misschien al wel een tijdje. Daar krijgt a.s.r. ook van De Eerlijke Verzekeringswijzer een mooi rapportcijfer voor. Maar dat is niet de enige partij die blij is. Er zijn namelijk steeds meer organisaties die ons vragen om hun vermogen te beleggen. Bijvoorbeeld pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en goede doelen fondsen. Eén van de belangrijkste redenen die ze daarbij hebben is ons duurzame investeringsbeleid, dat ook nog eens bovengemiddelde resultaten oplevert.

Verantwoord beleggen

Naast dat we bewust niet investeren in wapenhandel, kinderarbeid en tabaksindustrie, dragen we actief bij aan het tegen gaan van klimaatverandering. We beleggen bijvoorbeeld in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame oplossingen. Dat zie je terug in recente investeringen van a.s.r. in groene energie, klimaat-neutrale kantoren en de duurzame energie labels van de a.s.r. vastgoedfondsen. 

a.s.r.
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over a.s.r.