Ga naar de hoofdinhoud

Met het Werknemerspensioen bied je jouw werknemers een complete pensioenregeling met ruime keuzes. Ook kan je gebruikmaken van de voordelen van a.s.r. Vitality en 'Ik denk vooruit'. Zo verzeker je je werknemers niet alleen van geld voor later. Maar help je ze als werkgever ook met moderne, duurzame arbeidsvoorwaarden. Zodat ze financieel, mentaal en fysiek gezond met pensioen kunnen gaan. Nieuwsgierig? Neem contact op met een adviseur.

Modern pensioen voor iedereen

Zo werkt het Werknemerspensioen in het kort:

 • Je kiest welke risico’s je voor je werknemers verzekert.
 • Jij bepaalt hoeveel premie je betaalt.
 • Je werknemer kan die pensioenpremie laten beleggen of kiezen voor een gegarandeerd pensioen.
 • Je werknemer heeft invloed op de hoogte van het pensioen door zelf keuzes te maken.

Vragen over het Werknemerspensioen?
Bel ons via (030) 257 42 66. Of ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Jij hebt als werkgever volop keuze hoe je het Werknemerspensioen inricht:

 • Je bepaalt de hoogte van de beschikbare premie.
 • Je bepaalt welk deel van de premie je zelf betaalt. En welk deel jouw werknemer bijdraagt.
 • Je kiest hoeveel beleggingsvrijheid je werknemers hebben.
 • Je kan het Werknemerspensioen op elk gewenst moment stopzetten. De opzegtermijn is 2 maanden.

Deze aanvullende keuzes kun je nog maken:

 • Je kan het mogelijk maken dat je werknemers zelf extra geld inleggen.
 • Je kan extra zekerheid bij overlijden aanbieden: het Anw-pensioen.
 • Je kan het Netto Werknemerspensioen aanbieden aan werknemers met een salaris boven het fiscaal maximum.

Vragen over het Werknemerspensioen?
Bel ons via (030) 257 42 66. Of ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Binnen het Werknemerspensioen bepaal jij als werkgever zelf hoeveel beleggingsvrijheid je werknemers hebben.

Beperkte beleggingskeuze - Profielbeleggen
Kies je voor beperkte beleggingskeuze? Dan kunnen jouw werknemers kiezen uit het beleggingsprofiel Defensief, Neutraal of Offensief. Beleggen volgens een beleggingsprofiel noemen we Profielbeleggen. Maakt jouw werknemer géén keuze? Dan beleggen we standaard in het beleggingsprofiel Neutraal. En natuurlijk kunnen je werknemers op hun pensioendatum kiezen of ze blijven beleggen.

Ruime beleggingskeuze - Vrij beleggen
Kies je voor ruime beleggingskeuzes? Dan kan jouw werknemer naast Profielbeleggen ook kiezen voor Vrij beleggen. Bij Vrij beleggen kiest je werknemer zelf in welke fondsen die belegt. Maar hij of zij is ook zelf verantwoordelijk voor alle beleggingskeuzes.

Brochures en beleid

Verder lezen?

Vragen over het Werknemerspensioen?
Bel ons via (030) 257 42 66. Of ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Grip op pensioenlasten
Het Werknemerspensioen is een premieregeling. Als werkgever bepaal je zelf de hoogte van de beschikbare premie. Ook kies je zelf wat je aanvullend wil verzekeren. Zo kom je als werkgever niet voor onverwachte kosten te staan.

Altijd een actuele pensioenregeling
Het Werknemerspensioen is een moderne pensioenregeling. Wist je dat we het nieuwste administratiesysteem van Nederland hebben? Je kan eenvoudig je salarisadministratie koppelen aan onze pensioenadministratie. En natuurlijk passen we jouw pensioenregeling elk jaar automatisch aan op de laatste ontwikkelingen.

Eén serviceteam voor al je vragen
Heb je vragen over pensioen? Stel ze aan het vaste serviceteam van het Werknemerspensioen. Speciaal opgeleide mensen waar je terechtkan met al jouw vragen. En natuurlijk kan alles volledig digitaal. Wel zo makkelijk.

Online omgeving voor je pensioen
Door persoonlijke video’s, helpteksten en webinars maken we het Werknemerspensioen begrijpelijk voor jouw werknemers. Op onze online omgeving kunnen jouw werknemers:

 • zien hoe het gaat met hun pensioen en wat ze later kunnen verwachten;
 • eenvoudig hun pensioen aan hun eigen wensen aanpassen, zoals een persoonlijke pensioenleeftijd instellen;
 • inzicht krijgen in hun financiële situatie met onze Pensioenverkenner.

Vragen over het Werknemerspensioen?
Bel ons via (030) 257 42 66. Of ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Beleggen met meer of minder risico
We zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige mensen houden van risico. Anderen niet. Standaard beleggen we het pensioen van je werknemers met een neutraal profiel. Je werknemers kunnen kiezen voor meer of minder risico. Als werkgever kan jij ook aanbieden dat ze volledige beleggingsvrijheid hebben. Je kan zelfs een gegarandeerd pensioen voor je mensen toestaan. Een keuze voor de zekerheidszoekers.

100% beleggen voor je pensioen
De beleggingsexperts van a.s.r. beleggen je pensioenpremie. Met 55 miljard euro belegd vermogen is a.s.r. één van de grootste vermogensbeheerders in Nederland. Duurzaam beleggen, lange termijn en lage kosten staan centraal in ons beleggingsbeleid. Vraag jouw adviseur naar de beleggingsresultaten van ASR Vermogensbeheer.

100% pensioengarantie
Bij het Werknemerspensioen kunnen je werknemers kiezen voor een gegarandeerd pensioen. Ook kunnen ze vóór de pensioendatum hun belegd pensioenkapitaal omzetten naar een gegarandeerd pensioen. Zo weet jouw werknemer precies hoeveel die krijgt als het pensioen ingaat.

Verder lezen? Lees meer over de beleggingskeuzes die je werknemers kunnen maken.

Extra voordelen: fit blijven met Vitality
Wist je dat je bij het Werknemerspensioen ook gebruik kan maken van a.s.r. Vitality? Hét vitaliteitsprogramma dat medewerkers beloont voor gezond gedrag. Bewegen maakt je werknemers mentaal en fysiek gezonder. En het zorgt ook nog eens voor productievere medewerkers, meer werkplezier én minder ziekteverzuim.

Vragen over het Werknemerspensioen?
Bel ons via (030) 257 42 66. Of ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Het Werknemerspensioen sluit je af via een onafhankelijk adviseur. Want die kan veel beter inschatten wat jij als werkgever nodig hebt. Een onafhankelijk adviseur stelt vragen aan jou en ziet hoe jij reageert. Zo weet je tenminste zeker dat het Werknemerspensioen ook echt bij jou past. Bovendien weten wij daarna precies hoe we jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

Ben je nog geen klant? En wil je ontdekken of het Werknemerspensioen past bij jou als werkgever? Ga dan in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Bij het Werknemerspensioen van a.s.r. beleggen wij de pensioenpremies. De beleggingen hebben (indirect) impact op de mens, maatschappij en milieu. Zo kan er worden gekozen om in meer duurzame sectoren en bedrijven te beleggen. Als wij spreken over duurzaamheidsinformatie gaat het dan ook voornamelijk over de manier waarop wij onze beleggingen inzetten om mogelijk een positieve bijdrage te leveren aan mens, maatschappij en milieu.

De pensioenpremies worden belegd in verschillende fondsen door a.s.r. Vermogensbeheer. Deze beleggingen hebben invloed op mens, maatschappij en milieu. Om te voorkomen dat deze groepen worden geschaad stelt a.s.r. duurzaamheidseisen aan haar beleggingen. Hiervoor gebruiken we al sinds 2007 ons Socially Responsible Investment (SRI)-beleid gebruikt.

Duurzaam beleggen
Landen en bedrijven die niet aan onze criteria voldoen, sluiten we uit van onze beleggingsportefeuille. Onze focus ligt bij het investeren in landen en ondernemingen die bijdragen aan een duurzame maatschappij. Hoe we dat doen? Op basis van positieve selectiecriteria (PDF) maken we een rangschikking van bedrijven en landen die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Dit zijn landen en bedrijven die inzetten op de energietransitie en het tegengaan van risico’s van klimaatverandering. Maar ook gezondheidszorg en onderwijs zijn belangrijke thema’s voor ons.

Wat doen we dan bijvoorbeeld?
We investeren niet in wapens, tabak en de gokindustrie. Of in bedrijven die een groot deel van hun omzet halen uit nucleaire energie, olie schalie en steenkolen. We eisen dat bedrijven voldoen aan internationale afspraken op het gebied van mensen- en arbeidsrechten en milieu. We hanteren criteria voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, leefbaar loon, vakbondsvrijheid en uitsluiting van kinderarbeid. Voor beleggingen in staatsleningen kijken we onder andere naar de mate van democratische vrijheid en corruptie. En we gaan het gesprek aan met de bedrijven en (overheden van) landen waarin we beleggen. Op die manier geloven we meer waarde te kunnen creëren, zowel financieel als maatschappelijk.

Sustainable Finance Action Plan
De financiële sector speelt een belangrijke rol in een groenere en duurzamere economie. Op Europees niveau is er nu een actieplan opgesteld: het Sustainable Finance Action Plan. Dit plan moet de financiële sector er toe bewegen om meer te beleggen in activiteiten die zich richten op de langere termijn en op duurzaamheid.

Eén van de Europese wetten die voortvloeit uit het actieplan is de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). De SFDR heeft als doel om informatieverschaffing over duurzame beleggingen binnen de financiële sector te verbeteren. We geven graag inzicht in hoe we beleggen en waarom.

Naast ons Socially Responsible Investment-beleid geven we ook meer inzicht over duurzaamheid via een Principles Adverse Impact Statement (PAI-Satement). Bij beleggen bestaat de kans dat er een mogelijk negatieve impact is. Dit worden ook wel de ongunstige effecten (van de beleggingen) genoemd. De wijze waarop wij met ongunstige effecten omgaan staat beschreven in het ‘PAI-Statement’. Daarnaast maken we kwartaalberichten waarin we de acties beschrijven die we nemen op het gebied van duurzaamheid. Die berichten vind je op de pagina Duurzame belegger. Op deze pagina vind je ook ons stembeleid en onze gedragscodes. En bekijk ook eens ons beloningsbeleid

Precontractuele informatie
Binnen de beleggingen van de premieregelingen houden wij ons ook bezig met verschillende duurzaamheidskenmerken. We kijken dan naar sociale en ecologische kenmerken. In onderstaande documenten lees je onder andere hoe wij omgaan met duurzaamheidsrisico’s. En hoe deze risico’s worden meegenomen in de wijze waarop wij beslissingen maken. De samenstelling van de beleggingen ontwikkelt mee met de leeftijd van de werknemer, dat noemen we ook wel de ‘lifecycle’. Daarom geven wij de informatie voor twee verschillende leeftijdscategorieën:

Binnen het Werknemerspensioen kan ook gekozen worden voor een gegarandeerd ouderdoms- en partnerpensioen vanaf de pensioendatum. Bij een gegarandeerd pensioen worden de pensioenpremies niet direct voor een deelnemer belegd, maar a.s.r. als geheel belegt alle ingekomen premies wel. Hier hebben we ook precontractuele informatie voor opgesteld.

Deze informatie is ook terug te vinden in laag 3 van de Pensioen1-2-3.

Periodieke informatie
Onze beleggingsfondsen promoten duurzaamheid of hebben duurzaamheid als doel. Wij geven graag inzicht in hoe onze beleggingen presteren op het gebied van duurzaamheid. De periodieke informatie van de lifecycles hebben twee momentopnames en inzicht in alle beleggingsprofielen:

Periodieke duurzaamheidsinformatie voor leeftijdscategorie 45 jaar:

Periodieke duurzaamheidsinformatie voor leeftijdscategorie 60 jaar:

Hoe de onderliggende fondsen presteren is te vinden in de fondsjaarverslagen op de betreffende fondspagina onder ‘Documenten’.

Duurzaamheidsinformatie
Wij beoordelen, meten en monitoren de duurzaamheid ook. In onderstaande documenten beschrijven we welke methoden, gegevensbronnen en selectiecriteria we gebruiken:

Als je hebt gekozen voor een gegarandeerd ouderdoms- en partnerpensioen vanaf de pensioendatum worden de pensioenpremies niet direct belegd. Het totaal van alle premies wordt wel belegd door a.s.r. Ook hiervoor beoordelen, meten en monitoren we de duurzaamheid:

Kies nu voor het Werknemerspensioen

Overstappen naar het Werknemerspensioen? Dat is dankzij onze eenvoudige overstapservice snel geregeld. Samen met je adviseur ontzorgen we je als werkgever maximaal. Ook helpen we je werknemers bij het maken van de juiste keuzes. Met eenvoudige tools, heldere communicatie en persoonlijke service. Zodat ze een pensioen hebben dat écht bij hen past. Nu, later en altijd.

 • Goede, begrijpelijke pensioenregeling die ons helpt bij duurzame inzetbaarheid.
 • Pensioenpremie zoveel mogelijk belegd in duurzame sectoren en bedrijven.
 • Extra diensten die passen bij onze ambitie om medewerkers langer in dienst te houden.
 • Snelle service en infosessies over Werknemerspensioen bij ons op kantoor.
Nieuw pensioenstelsel: dit kan je als werkgever doen Financieel, fysiek en mentaal fit blijven? Met het Werknemerspensioen kan je ook gebruikmaken van extra voordelen. Zoals a.s.r. Vitality. Hét vitaliteitsprogramma dat medewerkers beloont voor gezond gedrag.
Vind een adviseur Inloggen werkgevers Welkom werknemer Persoonlijk pensioen voor ondernemers Service en contact Nieuw pensioenplatform Werknemerspensioen Nieuw pensioenportaal Werknemerspensioen Nieuwe pensioenwet: veranderingen voor werkgevers en adviseurs Nieuw pensioenstelsel: dit moet je weten als werkgever Nieuw pensioenstel: zo kan je in gesprek als adviseur Overzicht voordelen Werknemerspensioen Kosten Werknemerspensioen Bekijk alle downloads

Met het Werknemerspensioen kies je voor een complete pensioenregeling. Van vermogensopbouw tot dekking bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. 

Ruime pensioenkeuzes voor jou en je werknemers
In een moderne online omgeving krijg je inzicht en overzicht in jouw pensioenregeling. En ontdek je de ruime pensioenkeuzes voor jou en je werknemers. Alles volledig digitaal én beschikbaar in het Nederlands en Engels. Standaard. Natuurlijk volgen we de laatste ontwikkelingen. Ook passen we je pensioenregeling elk jaar automatisch aan. Geen gedoe. Gewoon altijd actueel.

Eenvoudig overstappen
Wil je eenvoudig overstappen naar het Werknemerspensioen? Vraag het je adviseur. Ook nodigen we je werknemers uit met persoonlijke communicatie. En voor jou staat een vast aanspreekpunt klaar. Met a.s.r. kies je ook nog eens voor een duurzame verzekeraar. Dat geeft een goed gevoel.

Vragen? We helpen je graag vooruit met je pensioen
Ben je nog geen klant? En wil je ontdekken of het Werknemerspensioen past bij jou als werkgever? Ga dan in gesprek met een onafhankelijk adviseur.

Ben je al klant? Bel ons dan via (030) 257 42 66.

Werknemerspensioen
{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedemorgen, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }