Home Blogs van a.s.r. De Startershypotheek van a.s.r: langere looptijd, lagere maandlasten

De Startershypotheek van a.s.r: langere looptijd, lagere maandlasten

04 juni 2021

We leven gemiddeld steeds langer, werken langer door en gaan dus later met pensioen. Best gek dat je een hypotheek nog steeds in 30 jaar moet terugbetalen. Als je hiervoor langer de tijd neemt, worden je maandlasten flink lager. Dat betekent extra financiële ruimte. Een fijn idee als je meer zekerheid wilt, bijvoorbeeld omdat je inkomen onzeker is of hogere lasten verwacht als er kinderen komen. Of misschien wil je gewoon meer ruimte voor leuke dingen, extra sparen of je studieschuld terugbetalen? Met de Startershypotheek van a.s.r. kun je kiezen voor een langere looptijd, tot zelfs 40 jaar. Daardoor heb je lagere maandlasten dan bij een 30-jarige hypotheek, maar je betaalt wel langer rente. Daardoor zijn de totale kosten uiteindelijk wel hoger.

Steeds later met pensioen

Sinds de tijd van onze grootouders heeft een hypotheek een looptijd van maximaal 30 jaar. Dat is ooit bedacht, zodat je de hypotheek helemaal hebt terugbetaalt als je met pensioen gaat. Je inkomen wordt dan meestal lager en dan is het fijn als je vaste lasten lager worden. Twintig jaar geleden gingen mensen met 65 jaar met pensioen en soms zelfs eerder. Inmiddels is de pensioenleeftijd al opgeschroefd naar 67. En wanneer kunnen de twintigers en dertigers van nu met pensioen? Het is best logisch om deze starters op de woningmarkt langer de tijd te geven om hun hypotheek terug te betalen. Zo kunnen ze ook nu hun maandlasten betaalbaar houden nu hun inkomen vaak nog onzeker is of als ze hogere lasten krijgen doordat er kinderen komen.

Startershypotheek met 40 jaar looptijd

Met de WelThuis Starters hypotheek kan je kiezen voor een extra lange looptijd tot zelfs 40 jaar. Je betaalt dan wel langer door, maar per maand betaal je minder. Het werkt als een annuïteitenhypotheek, maar dan met een langere looptijd. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dat bedrag bestaat voor een deel uit rente en je betaalt elke maand een deel terug. Op de einddatum van de hypotheek heb je de lening helemaal terugbetaald. Een prettig idee.

Flexibel

Lagere maandlasten betekent extra ruimte om te leven of extra te sparen. Heb je het geld niet nodig? Je kunt elk jaar tot 15% van de oorspronkelijke lening extra terugbetalen, zonder extra kosten. Lekker flexibel.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals een Startershypotheek met de keuze voor een looptijd tot 40 jaar. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

De Startershypotheek van a.s.r. sluit je af bij een onafhankelijk adviseur

Ga je alleen of samen met je partner je eerste huis kopen? En heb jij (of je partner) nog 30 jaar recht op hypotheekrenteaftrek? Dan kun je kiezen voor een Startershypotheek van a.s.r. Heb je interesse? Praat dan eens met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Lees in ons blog wat een onafhankelijk hypotheekadviseur voor jou kan betekenen. Heb je nog geen adviseur? Zoek via onderstaande button snel een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Birgit Johansson

Meer verhalen over Hypotheek