Home Blogs van a.s.r. De Startershypotheek: langere looptijd, lagere maandlasten

De Startershypotheek: langere looptijd, lagere maandlasten

22 augustus 2020

We leven gemiddeld steeds langer, werken langer door en gaan dus later met pensioen. Best gek dat een hypotheek nog steeds in 30 jaar moet worden terugbetaald. Want als je langer de tijd neemt om je hypotheek terug te betalen, kun je je maandlasten flink verlagen. Dan heb je extra financiële ruimte om leuke dingen te doen of, als je gewoon wat meer zekerheid wilt, de mogelijkheid om extra te sparen of je studieschuld terug te betalen. Met de nieuwe WelThuis Startershypotheek kan dat. Deze heeft een langere looptijd, waardoor je lagere maandlasten hebt, maar je betaalt wel langer door. Daardoor zijn de totale kosten uiteindelijk wel hoger.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals de eerste echte Startershypotheek lanceren. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Steeds later met pensioen

Sinds de tijd van onze grootouders heeft een hypotheek een looptijd van maximaal 30 jaar. Dat is ooit bedacht, zodat je de hypotheek helemaal hebt terugbetaalt als je met pensioen gaat. Je hebt dan meestal minder inkomen en dan is het fijn als je vaste lasten lager worden. Twintig jaar geleden gingen mensen met 65 jaar met pensioen en soms zelfs eerder. Inmiddels is de pensioenleeftijd al opgeschroefd naar 67. En wanneer kunnen de twintigers en dertigers van nu met pensioen? Het is best logisch om deze starters op de woningmarkt langer de tijd te geven om hun hypotheek terug te betalen. Zo kunnen ze ook nu hun maandlasten betaalbaar houden.

40-jarige hypotheek

Met de WelThuis Starters hypotheek kan je kiezen voor een extra lange looptijd tot zelfs 40 jaar. Je betaalt dan wel langer door, maar per maand betaal je minder. Het werkt als een annuïteitenhypotheek, maar dan met een langere looptijd. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Dat bedrag bestaat voor een deel uit rente en je betaalt elke maand een deel terug. Op de einddatum van de hypotheek heb je de lening helemaal terugbetaald. Een prettig idee.

Flexibel

Lagere maandlasten betekent extra ruimte om te leven of extra te sparen. Heb je het geld niet nodig? Je kunt elk jaar tot 15% van de oorspronkelijke lening extra terugbetalen, zonder extra kosten. Lekker flexibel.

De WelThuis Starters hypotheek sluit je af bij een onafhankelijk adviseur

Ga je alleen of samen met je partner je eerste huis kopen? En heb jij (of je partner) nog 30 jaar recht op hypotheekrenteaftrek? Dan kom je in aanmerking voor de Welthuis Starters hypotheek. Heb je interesse, praat dan eens met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Zo iemand kan je advies op maat geven en uitrekenen wat jouw maandlasten zijn voor de Welthuis Starters hypotheek. Zodat je de juiste keuze maakt en precies weet waar je aan toe bent. Lees ook het verhaal van Martijn en Annemarie die de allereerste Startershypotheek afsloten.

Birgit Johansson

Meer verhalen over Duurzaam Leven