Home Blogs van a.s.r. Geef inbrekers geen kans tijdens je vakantie

Geef inbrekers geen kans tijdens je vakantie

16 oktober 2018

Straks ga je lekker op vakantie. Inpakken, de auto inladen en de deur op slot doen… maar is dat voldoende? Voorkom inbraak in je woning met onze tips.

Inbraakpreventietips

1. Het is misschien een open deur, maar we noemen ‘m toch: zorg ervoor dat alle deuren op slot zitten en alle ramen gesloten zijn. 
2. Haal alle waardevolle spullen die je thuis achterlaat uit het zicht. Dus doe die laptop in de kast en de tablet in een la.
3. Vraag of een vriend of bekende de post uit je brievenbus haalt. Is sowieso handig, kan diegene ook je kat voorzien van eten en drinken en je plantjes water geven.
4. Zorg ervoor dat je huis er bewoond uitziet. Laat kopjes op het aanrecht staan en leg een boek op tafel. En gebruik een tijdschakelaar die op verschillende plekken in huis de verlichting aan en uit laat gaan.
5. Houd contact met je buren, zorg ervoor dat zij weten dat je op vakantie bent. Misschien is er zelfs een buurt-whatsappgroep waarin je samen aan digitale buurtpreventie kan doen?
6. Met een auto voor de deur of op de oprit lijkt je huis bewoond. Vraag je buren of zij af en toe hun auto bij jouw huis willen zetten.
7. Schaf een buitenlamp aan die werkt op beweging. Dat schrikt enorm af, inbrekers houden er niet van als ze ineens in het zonnetje worden gezet.

Wat als?

Is er ondanks alle extra maatregelen toch ingebroken, lees hier wat je dan moet doen.

We wensen iedereen een fijne, veilige vakantie zonder vervelende verrassingen!

 

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren