Home Blogs van a.s.r. Hoe je met een warme trui energie bespaart

Hoe je met een warme trui energie bespaart

31 januari 2018

De duurzaamste energie is energie die je niet gebruikt. Ook dit jaar doen we bij a.s.r. mee aan de warmetruiendag. We zetten de verwarming een graadje lager en trekken onze warmste trui aan.

De trui als klimaatheld

Wist je dat door de verwarming 1 graad lager te zetten je 6% energie en dus 6% CO2-uitstoot bespaart? De warme trui staat symbool voor wat we zelf kunnen doen aan energiebesparing. Denk aan het isoleren van je huis, overstappen op groene stroom of je verwarming energiezuiniger instellen. Kleine stapjes kunnen uiteindelijk een groot effect hebben.

Energiebesparingsdag

De warmetruiendag vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats. De dag werd in 2007 ingesteld door het Klimaatverbond om jaarlijks iedereen aan de afspraken van het Kyoto protocol over het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen te herinneren. Vanaf 2013 organiseert het Klimaatverbond deze nationale energiebesparingsdag samen met Greenchoice. En kun je op warmentruiendag.nl handige informatie vinden om ook actief mee te doen.

Loop-a-life

Wil je er wel trendy bijlopen op vrijdag 2 februari, dan kun je terecht bij Loop-a-life. Als eerste textielbedrijf van Nederland produceren ze een collectie van 100% gerecycled textiel, afkomstig uit de Nederlandse kleding afvalberg. Dus niet alleen mooi en trendy, maar ook duurzaam. En de gerecyclede kleding wordt ook nog eens gemaakt zonder afval! Dan ben je op warmetruiendag dus dubbelgoed bezig!

Duurzaamheid
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaamheid