Home Blogs van a.s.r. Via jouw premie zetten wij senioren op de taxi

Via jouw premie zetten wij senioren op de taxi

04 juni 2019

Een taxi stoot gemiddeld evenveel uitlaatgassen uit als 35 personenauto’s. In de grote steden, waar mensen dicht op elkaar wonen en werken, worden steeds vaker milieuzones ingesteld om zo vervuilende auto’s te weren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Met taxi’s op 100% groene stroom helpt sociale onderneming Taxi Electric om de taxibranche en dus de steden schoner te maken.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals investeren in Taxi Electric, want zij nemen senioren aan. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Duurzaam ondernemen

Taxi Electric heeft geen last van milieuzones in grote steden. Met een wagenpark van uitsluitend elektrische auto’s draagt dit bedrijf bij aan het verduurzamen van de taxiwereld. Begonnen in Amsterdam breiden ze nu langzaamaan uit naar 10 andere steden in Nederland. Met hun voorbeeld moedigen ze andere taxibedrijven aan ook over te stappen op elektrische auto’s en zo de milieuonvriendelijke taximarkt te verduurzamen.

Vijftigplussers

In het sociaal ondernemen gaat Taxi Electric nog een stapje verder door naast auto’s op groene stroom ook langdurig werkloze vijftigplussers als chauffeur aan te nemen. Doordat de chauffeurs wat ouder zijn, zit er altijd een chauffeur achter het stuur met een flink aantal jaren rijervaring. Dat geeft een veilig gevoel. Dat samen met hun taxi’s op 100% groene stroom en de goede service van de vriendelijke chauffeurs maakt dat ze vaak worden teruggevraagd.

Investeringsfonds

a.s.r. investeert in het impact investeringsfonds Social Impact Ventures. Taxi Electric is de eerste elektrische taxiservice van Europa en een mooi voorbeeld van een sociale onderneming. a.s.r. is enthousiast over de financiële steun door Social Impact Ventures aan Taxi Electric.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Dit is de tijd van doen