Home Blogs van a.s.r. Is schade gedekt als jouw huisdier de beest uithangt?

Is schade gedekt als jouw huisdier de beest uithangt?

04 oktober 2018

Op 4 oktober is het Werelddierendag. Een goed moment om stil te staan bij het welzijn van dieren en je huisdier te verwennen met een extra bot, lange wandeling, speeltje of een dierensnoepje. En om na te gaan of je verantwoordelijk bent voor schade die je huisdier aan een ander toebrengt, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Of te controleren of je verzekering brandschade dekt die je huisdier veroorzaakt door per ongeluk een kaars om te stoten.

Wie is er aansprakelijk?

Als een dier schade veroorzaakt is de eigenaar van het dier verantwoordelijk voor de schade. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Zorg bijvoorbeeld dat je hond is aangelijnd op plekken waar dit verplicht is en voorkom dat je huisdier uit je woning kan ontsnappen. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Controleer dan of schade door huisdieren verzekerd is. Zoals bij onze aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan je spullen

Het is erg vervelend als je huisdier schade veroorzaakt aan je spullen. Ook hiervoor geldt dat je maatregelen kan nemen om schade te voorkomen. Plaats bijvoorbeeld brandende kaarsen altijd buiten het bereik van huisdieren. Heb je een woonhuis- of inboedelverzekering? Controleer dan of schade door of aan huisdieren verzekerd is. Zoals onze woonhuisverzekering en inboedelverzekering.   

Meer informatie

Wil je controleren of jij verzekerd bent voor schade die jouw huisdieren veroorzaken? Vraag dan of je verzekeringsadviseur dat voor je wil doen.

Verzekeren
Almer Spoel

Meer verhalen over Verzekeren