Home Blogs van a.s.r. Kinderen of dieren: wie veroorzaken er meer schade?

Kinderen of dieren: wie veroorzaken er meer schade?

22 augustus 2018
Het kan natuurlijk gebeuren: je kinderen of je dieren veroorzaken schade. Een bal door de ruit, een kwispelende staart die een vaas omgooit… Maar wie veroorzaken nu de meeste schade? En wie is er verantwoordelijk?
Het antwoord is tweeledig. Kinderen veroorzaken vaker schade dan dieren. Maar: dieren maken voor meer euro schade dan kinderen, zij veroorzaken dus grotere, duurdere schades.
Met de staart tussen de benen kijken je kinderen je met puppyogen aan: ze hebben iets kapot gemaakt. Of je dieren hebben de feestbeest uitgehangen. Je hond heeft natuurlijk geen geld om de schade te vergoeden. En de schade inhouden op het zakgeld dat je peuter krijgt is ook een beetje cru. Wie is er dan verantwoordelijk voor de schade? Het antwoord is even simpel als teleurstellend: jij.

Wie is er aansprakelijk?

Als ouder van een kind onder de 18 jaar ben jij verantwoordelijk voor de schade die jouw kind veroorzaakt bij een ander. Hetzelfde geldt als je eigenaar bent van huisdieren: jij bent verantwoordelijk voor ze. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Check dan even of die ook schade dekt die veroorzaakt is door huisdieren. Zoals onze aansprakelijkheidsverzekering. Gelukkig maar, dat is voor jou weer een zorg minder.

Meer informatie

Wil je controleren of jij wel verzekerd bent voor schade die jouw kinderen en huisdieren veroorzaken? Vraag dan of je verzekeringsadviseur dat voor je wil doen.
Verzekeren
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren