Home Zakelijk Zakelijk pensioen Pensioencommunicatie nieuwe stijl met Ikdenkvooruit.nl

Pensioencommunicatie nieuwe stijl met Ikdenkvooruit.nl

03 augustus 2019

De cijfers liegen er niet om: meer dan de helft van de vrouwen in Nederland is niet economisch zelfredzaam. Een derde heeft financieel niets geregeld voor het geval ze er alleen voor staan. En voor driekwart is niet duidelijk wat de gevolgen zijn van een scheiding op het pensioen. Een aantal feiten die bij a.s.r. pensioenen zorgden voor eerst verbazing, en later het geloof: hier moeten we iets aan doen!

In 2018 werd daarom het online platform Ikdenkvooruit.nl ontwikkeld. Je vindt er verhalen van vrouwen die door een scheiding, overlijden of verlies van inkomen financieel in zwaar weer terecht kwamen. Ook geven financieel adviseurs tips en uitleg. Het platform helpt vrouwen om er financieel sterker voor te staan.

Persoonlijk & relevant

Wij geloven dat succesvolle pensioencommunicatie persoonlijk en relevant moet zijn. Eén van de manieren om dit te realiseren, is de ontwikkeling van het platform, ikdenkvooruit.nl, speciaal voor één doelgroep: vrouwen. Hiermee kunnen we vrouwen via social media uitnodigen om artikelen te lezen die antwoord bieden op voor hen relevante vragen. Bijvoorbeeld: wat zijn de financiële gevolgen van eerder stoppen met werken? Of van een scheiding? Of zelfs: wat kan ik nu regelen voor het geval mijn partner overlijdt? Hiermee hopen we dat vrouwen zich verdiepen in hun persoonlijke financiën en zicht krijgen op wat ze zelf kunnen doen.

Werkt het ook?

Ja! Binnen 9 maanden wisten 100.000 vrouwen de weg naar website te vinden. Onder vrouwen die de mailing hebben ontvangen van Ikdenkvooruit.nl, heeft 68% ingelogd op het werknemersportaal van a.s.r., tegen 42% van de vrouwen die de mailing niet heeft ontvangen. Daarnaast laat de data zien dat vrouwen de artikelen (uit)lezen en relatief lang op het platform blijven.

Pensioencommunicatie

Voor veel werkgevers is het een van de belangrijkste vragen die ze aan ons stellen: “Hoe zorgen jullie ervoor dat onze werknemers aan de slag gaan met hun pensioen?” En terecht. Want het blijft lastig om mensen te interesseren voor iets wat zowel complex als niet-urgent is. Daarom onderzoeken we, ook met ikdenkvooruit.nl continu wat werkt en wat niet, met als vertrekpunt het Klantactivatiemodel.

Uschi Braun

Meer verhalen over Werknemers Pensioen