Home Blogs van a.s.r. Scooter huren op vakantie? Zo doe je dat!

Scooter huren op vakantie? Zo doe je dat!

04 april 2022

Veel mensen toeren tijdens hun vakantie lekker rond op een gehuurde scooter. Zo verken je rustig de Griekse eilanden, Koh Samui of Bali. Ben jij dit ook van plan? Dan hebben wij een paar handige tips, zodat jij weet waar je op kunt letten als je op het punt staat een scooter te huren.

  • Is jouw rijbewijs wel geldig in jouw vakantieland? Dat kun je eenvoudig controleren op de website van de overheid. Als het niet geldig is in het land waar jij naartoe gaat, mag je daar dus niet rondrijden met een huurscooter.
  • Scooter of motor? Je denkt al gauw dat een gewoon Nederlands rijbewijs waarmee je scooters of auto’s mag besturen voldoende is. Maar vaak zijn huurscooters 110cc, en moet je er eigenlijk een motorrijbewijs voor hebben. Veel verhuurders melden dit niet. Let zelf dus goed op of je rijbewijs matcht met de scooter die je huurt. 

Tip: huur op vakantie een scooter met maximaal 50cc motorinhoud, als je niet meer dan een auto- of brommerrijbewijs hebt.

  • Is er geen scooter beschikbaar waar je op mag rijden met jouw rijbewijs? Huur dan een fiets of een auto, pak een bus of een scootertaxi.
  • Check je reisverzekering. Mag je een scooter huren in het land waar je bent, en huur je een scooter die zeker aan de voorwaarden voldoet? En weet je ook zeker dat, áls er iets gebeurt, je verzekering alle medische kosten dekt? Mooi. Zorg er dan nog voor dat je de gegevens van je reisverzekeraar bij je hebt. Mocht er dan toch iets gebeuren, kun je makkelijk contact opnemen met de Alarmcentrale. 
  • En natuurlijk… Natuurlijk draag je altijd een helm en houd je je aan de verkeersregels.
     
Wat als je op een te zware scooter rijdt?

Als je toch gaat rondrijden op een scooter die eigenlijk aangemerkt wordt als motor en je hebt geen motorrijbewijs, dan ben je in overtreding. Als er dan iets gebeurt, ben je niet verzekerd.

Meer informatie

Wil je meer weten? Lees dan meer over de Reisverzekering, of neem contact op met je adviseur.

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Doorlopende reisverzekering