Home Blogs van a.s.r. Verbouwen? Denk aan verduurzamende maatregelen!

Verbouwen? Denk aan verduurzamende maatregelen!

01 juli 2021

Ga je verbouwen? Dat is het moment om te kiezen voor energiebesparende oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan triple glas en energiebesparende kozijnen in je nieuwe dakkapel. En bekijk of je meteen andere energiebesparende maatregelen aan kunt brengen in je woning, zoals bijvoorbeeld isolatie. Als je dit doet nu je toch bezig bent, kan het voordeliger zijn dan wanneer je die maatregelen achteraf aanbrengt..

Verduurzamen als je toch al gaat verbouwen

Als je een aannemer inschakelt voor je verbouwing, dan komen er vaak mensen over de vloer om de werkzaamheden uit te voeren. Ook als je de verbouwing zelf doet zorgt dit voor veel rommel in huis. Dus waarom zou je niet gelijk verbouwen én verduurzamen? Zo heb je maar eenmalig last van de werkzaamheden en de rommel.

Dakkapel met triple glas en energiezuinige kozijnen

Ben je van plan om een dakkapel te plaatsen? Denk dan gelijk aan triple glas en energiezuinige kozijnen. En als de aannemer toch met je dak bezig is kan hij deze gelijk isoleren en er zonnepanelen op plaatsen. Zo zit je maar een keer in de rommel, zorg je voor een grotere leefomgeving en is de ruimte gelijk goed geïsoleerd.

Betaalbaar en comfortabel wonen

Door te investeren in energiebesparende maatregelen verbruik je jaarlijks aanzienlijk minder energie om je huis te verwarmen. Dat betekent een lagere energierekening en dit is ook nog eens goed voor je portemonnee. Ook is een energiezuinige woning vaak goed geïsoleerd. Een goed geïsoleerde woning houdt in de winter de warmte beter vast en in de zomer de hitte buiten. Ook geluiden van buiten dringen minder makkelijk door, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast. Dit zorgt voor een comfortabele woning.

De Verduurzamingshypotheek van a.s.r.

Heb je al een hypotheek van a.s.r. en wil je verduurzamen? Dan kun je je hypotheek verhogen. Het geld wat je wilt gebruiken voor energiebesparende maatregelen kun je dan financieren met de Verduurzamingshypotheek. Hiervoor gelden gunstige voorwaarden. Je hebt 2 jaar de tijd om rekeningen voor energiebesparende maatregelen bij ons in te dienen. Daarnaast mag je tot 106% van de marktwaarde van je woning lenen als je het geld in verduurzaming stopt. Meer weten?

Jeanne Viergever

Meer verhalen over Duurzaam wonen