De Andere Tour

Nederlanders hebben veel in hun mars, ook na hun 60ste verjaardag. Met De Andere Tour organiseerden we een wielerspektakel voor onze pensioenklanten. We wilden vooral de beeldvorming over senioren op een positieve manier veranderen.

Met De Andere Tour fietste een 42-koppige wielerploeg van onze pensioenklanten op een tandem alle 21 etappes van de Tour de France. Maar dan een dag eerder. Wielrenlegendes Bernard Hinault en Joop Zoetemelk daagden deze senioren uit om te laten zien dat ze na hun zestigste verjaardag nog steeds de Tour kunnen fietsen.

De Andere Tour was een tocht vol hoogtepunten. Oudste deelnemer Jos van Wezelenburg (87) werd door zijn familie onthaald bij de finish, Bert Boer (66) en Peter Tettertoo (66) reden samen met ploegleider Thomas Dekker over de overvolle Champs-Élysées. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Alle renners hebben een prestatie geleverd om trots op te zijn en kunnen terugblikken op een prachtig avontuur.

Waarom De Andere Tour?

Bij a.s.r. houden wij ons graag bezig met de kern van verzekeren: mensen helpen door te doen. Zo willen we een nuttige rol in de maatschappij spelen. Daarom geven wij, daar waar het kan, mooie initiatieven een steuntje in de rug. Of ontwikkelen we zelf projecten om organisaties of groepen mensen te helpen. In dit geval vitale ouderen.

 

De Andere Tour