De Hartstocht

Een gigantisch blauw pluchen hart begon eind 2015 aan een estafettetocht door heel Nederland. Hoe meer kilometers het hart zou afleggen, hoe meer geld er werd ingezameld voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Iedereen kon meehelpen kilometers te maken.

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij Nederlandse vrouwen. Maar deze ziekten uiten zich bij vrouwen compleet anders dan bij mannen. Daardoor krijgen jaarlijks duizenden vrouwen in ons land niet de juiste diagnose. Met alle gevolgen van dien.

Het onderzoeksprogramma ‘Queen of hearts’ doet onderzoek naar nieuwe manieren om ernstige hartaandoeningen bij vrouwen eerder te ontdekken. Dit onderzoeksprogramma kreeg al €2,3 miljoen subsidie van De Nederlandse Hartstichting. Maar er was meer geld nodig. Cardiovasculair onderzoeker Hester den Ruijter legt het uit  in een video.

Door kilometers te maken kon iedereen in Nederland meehelpen extra geld in te zamelen. We gaven 10 euro aan onderzoek voor elke kilometer dat het grote, pluchen blauwe hart aflegde. Voor elke selfie met het hart dat gedeeld werd op social media telden we er een kilometer extra bij op. Zo haalden we €307.650 op voor meer onderzoek.

Waarom de Hartstocht?

Ditzo is het kleine broertje van a.s.r. En bij a.s.r. houden wij ons graag bezig met de kern van verzekeren: mensen helpen door te doen. Zo willen we een nuttige rol in de maatschappij spelen. Daarom geven wij, daar waar het kan, mooie initiatieven een steuntje in de rug. Of ontwikkelen we zelf projecten om organisaties of groepen mensen te helpen. In dit geval helpen we onderzoekers ernstige hartaandoeningen bij vrouwen eerder te ontdekken.

De Hartstocht