Ga naar de hoofdinhoud
Home 119 smoesjes (en 1 reden om wél te bewegen)
smoesjes blog asr vitality

119 smoesjes (en 1 reden om wél te bewegen)

01 november 2019

Het zal je bekend voorkomen. Je wilt je lekker fit, energiek en gezond voelen. Misschien wil je ook wel afvallen. Dus neem je jezelf voor om meer te bewegen en vaker te sporten. Want méér bewegen is natuurlijk ook gewoon super gezond. Maar hou jij het vol?

Goede voornemens, ze zijn makkelijk gemaakt. Maar je goede gedrag volhouden, dat kan soms knap lastig zijn… 

Wij deden even een rondgang en kwamen tot 119 smoesjes.

1. Poekie ligt op schoot en die kan ik echt niet wakker maken
2. De fles wijn is al open
3. Ik ben nu echt veel te moe
4. Ik heb hoofdpijn
5. Ik heb de hele dag al op kantoor gelopen
6. Ik heb net mijn teen gestoten
7. Ik ben net ongesteld geworden
8. Ugh, ik had niet naar de vrijmibo moeten gaan
9. Ik heb te veel gegeten
10. Ik heb te weinig gegeten
11. Ik krijg vast een hypo onderweg
12. Ik kan nooit ’s ochtends sporten
13. Ik heb nog steeds spierpijn van vorige week
14. Ik ben echt te verkouden
13. Buienradar voorspelt regen
14. M’n hardloopshirtje ligt nog in de was
15. Veel te heet om te lopen
16. Het sneeuwt!
17. Het regent dat het giet!
18. Zie hoe glad het is
19. Ik heb geen muts en handschoenen
20. Geen fietsweer joh!
21. Veel te donker om nog te gaan hardlopen
22. Lekke band, kan dus niet fietsen
23. Veel te ver lopen vanaf het station
24. Er zit een slag in m’n wiel
25. Ik heb geen verlichting op m’n fiets
26. M’n mountainbike staat bij m’n vader
27. M’n bagagedrager is kapot
28. Veel te ver lopen vanaf het station
29. Helaas overwerk voor de baas
30. Ik moet een presentatie afmaken
31. M’n collega’s willen dat ik mee ga borrelen
32. Ik kan niet douchen op het werk
33. Er is geen goede fietsenstalling op m’n werk
34. Vertraging met de trein, ik haal het niet
35. Ik sta in de file, ik red het niet
36. M’n vergadering loopt uit
38. Mijn iPhone is onvoldoende opgeladen
39. Mijn Samsung is niet opgeladen
40. M’n Fitbit heeft nog maar 5%
41. M’n Apple Watch is niet goed gesynchroniseerd
42. Mijn oortjes zijn zoek
43. M’n hardloopschoenen zijn te oud
44. Ik heb helemaal geen leuk sportshirtje
45. Ik heb geen bijpassende sportlegging
46. M’n hardloopschoenen zijn vies
47. Ik moet eerst nieuwe hardloopschoenen kopen
48. De buurvrouw heeft dezelfde sportschoenen gekocht als ik, en dan sta ik voor gek, dus ik moet eerst nieuwe kopen
49. M’n sportkleren zijn vies
50. M’n wandelschoenen liggen nog bij m’n zus
51. De veters van m’n wandelschoenen zijn kapot
52. De poes heeft op m’n sportshirt geplast
53. M’n waterflesje is zoek
54. M’n hardloopbroek heeft geen zakken
55. M’n gewichtjes zijn zoek
56. Een van m’n wandelstokken is gebroken
57. De ketting van m’n mountainbike ligt er af
58. Gisteren m’n laatste AA drink opgedronken
59. De fles wijn staat al 2 dagen in de koelkast en dan moet ik hem morgen weggooien als ik hem nu niet opdrink
60. Lig net lekker op de bank
61. Ik heb gisteren die aflevering maar voor de helft gekeken en ik kan echt niet langer wachten om het einde te zien
62. Heb net m’n huispak aangedaan
63. Heb net m’n lenzen uitgedaan
64. Lig al in bed met Netflix
65. Lag al te slapen
66. M’n bestie kan niet 
67. Die leuke trainer is met vakantie
68. Ik wil echt dat missietje van GTA afmaken
69. Het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege is net uit
70. De lift komt al
71. Ik ga echt niet met mijn hoge hakken met de trap, veel te gevaarlijk
72. Slechte muziek in de sportschool
73. Te harde muziek in de sportschool
74. M’n Spotify playlist heb ik nog niet gedownload
75. Die boodschappen zijn te zwaar om te dragen
76. Ik heb m’n haar net gewassen
77. Ik moet de laatste aflevering van Orange is the New Black nog kijken op Netflix 
78. Ik moet echt nodig bij m’n oma op bezoek
79. De kinderen willen niet slapen
80. Ik heb geen oppas
81. Er komt zo bezoek en ik moet het huis nog opruimen
82. M’n vriendje komt langs vanavond
83. Ik moet de vaatwasser uitruimen
84. Aaaah, mijn sportabonnement is net verlopen, joehoe Netflix!
85. Zo'n sportabonnement is veel te duur
86. M’n strippenkaart van Zumba is op
87. De GPS van m’n Runkeeperapp doet raar
88. M’n Strava app loopt vast
89. M’n Evi app moet eerst geupdate
90. Ik heb gisteren al de trap genomen
91. Ik heb geen leuk hardloopclubje
92. Ik ga het weekend al wandelen
93. Ik ga volgende week wel
94. Ik begin na de zomer
95. Ik start volgende maand
96. Hoezo wil ik eigenlijk fit zijn?
97. Ik val toch nooit af
98. Ik beweeg al genoeg achter mijn laptop
99. Ik loop elke dag al naar de bus om de hoek
100. Mijn conditie is al best goed
101. M’n opa sportte ook nooit en die is 135 geworden
102. Ik vind mezelf helemaal niet te dik
103. Ik loop al elke dag een rondje met de hond
104. Ik heb vandaag niet gesnoept
105. Morgen neem ik een balansdag
106. Nee, ik doe overmorgen een balansdag
107. Ik drink al een week geen wijn
108. Ik moet eerst 12 kilo afvallen
109. M’n knieën kunnen dat niet aan
110. Ik heb totaal geen conditie
111. 10.000 stappen? Dat haalt toch niemand?
112. Ik heb geen sportlichaam
113. Ik hoef geen killerbody
114. Ik hoef geen wasbordje
115. Ik rook en drink niet
116. Ik eet al heel gezond
117. Ik beweeg al voldoende
118. Ik heb jonge kinderen en die draag ik al heel veel
119. Jongens, IK HEB GEEN ZIN!

Yep, heel veel redenen om niet te sporten. ‘Maar hoe word ik dan ooit nog fit, slank en gezond?’ hoor ik je denken. Goed nieuws: dat gaat je vanaf vandaag gewoon lukken. Want als je voldoende beweegt, krijg je via a.s.r. Vitality direct een beloning. En niet 1 keer, nee gewoon wekelijks, maandelijks én jaarlijks. En dan verdwijnen al jouw smoesjes als sneeuw voor de zon… en wordt meer bewegen een stuk leuker! 

Let maar op.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over a.s.r. Vitality

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedemorgen, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }