Home Blogs van a.s.r. Je schade snel én duurzaam hersteld

Je schade snel én duurzaam hersteld

23 mei 2019

Schade zit in een klein hoekje: een bal door de ruit, een gesprongen waterleiding Dat geeft een hoop regelwerk: bellen met je adviseur, bellen met je verzekeraar, bellen met een aannemer die alles voor je kan herstellen, de offerte beoordelen. Bij a.s.r. doen we er alles aan om bij schade het herstel voor onze klanten makkelijker te maken – en nog duurzaam ook.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals duurzaam schade herstellen. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Stichting Duurzaam 

Wij zijn initiatiefnemer van Stichting Duurzaam omdat we het belangrijk vinden schade te laten herstellen met oog voor het milieu. Daarom werken we samen met herstelbedrijven die er net zo over denken als wij. Deze bedrijven zijn op hun duurzame bedrijfsvoering getoetst en in het bezit van het certificaat Groengedaan! Dat kunnen bouwbedrijven zijn, schoonmaakbedrijven, glaszetters, bedrijven die je elektronica kunnen herstellen, of bedrijven die je kunnen helpen met het herstellen van je interieur (bijvoorbeeld je vloer of je bankstel).

Keurmerk

Als je schade hebt, kun je ervoor kiezen deze te laten herstellen door een bedrijf met een Groengedaan! keurmerk. Ze herstellen de schade natuurlijk zo snel mogelijk. Maar ze helpen ook het milieu en de samenleving op de langere termijn, doordat ze aan strenge eisen voldoen. Ze moeten aantoonbaar voldoen aan de duurzaamheidscriteria die de coalitie heeft opgesteld. En wat ook fijn is: je hoeft niks voor te schieten. Wij regelen de betaling direct met deze bedrijven.

Bedrijven toetsen

De herstelbedrijven binnen het netwerk worden voortdurend getoetst. Denk aan het gebruik van milieuvriendelijke middelen, minder energieverbruik, de juiste verwerking van afval, hergebruik van materialen, zorg voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, recycling en producten die niet schadelijk zijn voor de medewerker en voor jou.

Innovatie

We werken ook continu aan innovatie. Nog betere oplossingen voor jou, als je schade moet laten herstellen. Daarom reikt de Stichting Duurzaam Herstel elk jaar een duurzaamheidsaward uit aan een innovatieve oplossing op het gebied van schadeherstel. Zo werken we verder aan een duurzame toekomst.

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Duurzaam Leven