Home campagnes Dit is de tijd van doen

Schade zit in een klein hoekje: een hete pan op het aanrecht, een gesprongen waterleiding. Het geeft een hoop regelwerk waar je niet op zit te wachten. Bij a.s.r. doen we er alles aan om bij schade het herstel voor onze klanten makkelijker te maken – en nog duurzaam ook. Want herstellen is vele malen beter voor het milieu dan vervangen. Zo heeft het laten herstellen van waterschade bij een houten vloer 3x minder impact op het klimaat dan alles laten vervangen. 

Herstellen heeft veel minder klimaatimpact

Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat het laten herstellen van je vloer 3x minder klimaatimpact heeft dan helemaal vervangen. De uitstoot die je daarmee bespaart is vergelijkbaar met 2 jaar lang 2x per week met de auto naar de supermarkt. Bij andere schades is de klimaatimpact zelfs 6x minder!

Bekijk het onderzoek
Duurzaam herstel: mooi, sneller en beter

Een product vervangen of schade herstellen zet een enorme keten in gang die heel belastend is voor mens en milieu. Terwijl herstellen net zo mooi en goed kan. Bovendien duurt het vaak veel minder lang en is het veel minder gedoe. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid van duurzaam schadeherstel. We beschikken over een groot netwerk van professionele schadeherstellers die de schade zo snel mogelijk repareren. En dat doen ze op een duurzame en zeer innovatieve wijze.

Herstellen is altijd mooier dan vervangen

We leven in een weggooimaatschappij. Als iets kapot is, vervangen we het. Maar herstellen is altijd mooier dan vervangen. Omdat het beter is voor de wereld. 

Hoe duurzaam is jouw verzekering?

Steeds meer mensen leveren een bijdrage aan een betere wereld. Maar terwijl jij goed doet, is de kans groot dat je verzekeringspremie dat niet doet. Niet bij a.s.r.

De 7 voordelen van schadeherstel

Vanwege de hoge impact op het klimaat is het beter om te repareren dan compleet vervangen. Naast dat het veel beter is voor de wereld, heeft het nog meer voordelen.

Ook duurzaam verzekerd zijn?

 Doe een premieberekening of zoek een adviseur. 

Duurzaam herstel iets voor jou? Doe de quiz!
Dit is de tijd van doen

We doen er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij. Want om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken.

  • Keuzes hebben invloed toon
  • De tijd van afwachten is voorbij toon
  • Dit is de tijd van doen toon

Bekijk wat a.s.r. nu al doet

             

Nederland doet het

Voor ons is het de tijd van doen. En daarin staan we gelukkig niet alleen. Om dat te laten zien geven we mooie initiatieven een podium en tips over wat je zelf kunt doen om duurzamer te leven.

Een paar duurzame stapjes maken al een wereld van verschil
Met z’n allen een beetje duurzamer worden is altijd nog beter dan doorgaan zoals we tot nu toe deden. Want niets doen doet sowieso niets. Daarom een lijstje met 30 kleine stapjes naar een duurzamer leven. Green Up Your Life!
Lees meer
10x duurzaam bij a.s.r.

Bij a.s.r. vinden we het belangrijk een rol van betekenis te spelen in het verduurzamen van de samenleving. Daarom dragen we zoveel mogelijk bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken die een link hebben met onze kernactiviteiten, zoals verzekeren en vermogensbeheer.

Lees meer