Home Blogs van a.s.r. De Langer mee AOV voor zware beroepen

De Langer mee AOV voor zware beroepen

18 oktober 2019

We willen allemaal gezond en fit onze AOW-leeftijd halen, al hebben we dat natuurlijk niet altijd zelf in de hand. Als je als ondernemer met een zwaar beroep door rugklachten niet meer kunt werken, voel je dat niet alleen in je rug, maar ook in je portemonnee. Want je hebt direct geen inkomen meer. Tijd voor een verzekeraar die samen met jou kijkt hoe je wel kunt blijven werken tot je AOW leeftijd. En als het noodlot toeslaat en je helemaal niet meer kunt werken, dan is er een uitkering tot aan je pensioen. Ook met een zwaar beroep.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering speciaal voor ondernemers met een zwaar beroep. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Inkomensgat bij arbeidsongeschiktheid

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorg je ervoor dat je toch geld op je rekening krijgt als je tijdelijk niet kunt werken door arbeidsongeschiktheid. Maar ben je ondernemer met een zwaar beroep dan is ’ de premie die je voor een AOV moet betalen gemiddeld hoger dan voor een ondernemer met een lichter beroep en je hebt mogelijk te maken met een beperking in de eindleeftijd. Ook is het door de zware belasting van het werk vaak lastig om tot je 67ste door te werken. Daardoor kan er een inkomensgat ontstaan tussen het moment van uitval en de AOW-leeftijd. 

Langer mee AOV

Met de Langer mee AOV van De Amersfoortse, een merk van a.s.r., heb je als ondernemer met een zwaar beroep een betaalbare oplossing om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid te verzekeren. Met de Langer mee AOV proberen we ook klachten die tot arbeidsongeschiktheid kunnen leiden, te voorkomen. Samen met een team van arbeidsdeskundigen en andere specialisten zorgen we ervoor dat je de kans verkleint dat je arbeidsongeschikt uitvalt en als je wel arbeidsongeschikt wordt, je een uitkering krijgt en we helpen dat je snel en verantwoord weer aan het werk kunt. Daarbij kijken we naar jouw situatie: zijn er bijvoorbeeld werkplekaanpassingen nodig, zou een aanpassing in werkzaamheden helpen, of wil je je misschien helemaal omscholen?

Met de Langer mee AOV biedt a.s.r. via De Amersfoortse een oplossing voor alle ondernemers met een zwaar beroep.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven