Home Blogs van a.s.r. Verduurzaming huis meefinancieren

De verduurzaming van je nieuwe huis met je hypotheek meefinancieren 

27 mei 2019

Als je een huis koopt, ben je vooral bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken of badkamer. Over het verduurzamen van je huis denk je vaak pas na als je in je nieuwe huis woont. Bij a.s.r. kun je bij het aanvragen van je lening meteen een EnergieBespaarBudget aanvragen. Je hoeft dan nog niet te beslissen wat je precies gaat doen, maar het geld staat al wel voor je klaar. Omdat je het geld gebruikt voor het verduurzamen van je huis, mag je onder bepaalde voorwaarden meer lenen.

  • Als je een woning koopt, kun je daarvoor bij a.s.r. een lening aanvragen.
  • Bij a.s.r. kun je bij je aanvraag meteen € 9.000 extra lenen om je huis energiezuiniger te maken, als je (gezamenlijke) jaarinkomen minimaal € 33.000 bedraagt. Dit bedrag heeft geen invloed op de berekening van je maximale lening.
  • Heb je meer dan € 9.000 nodig om je woning energiezuiniger te maken? Dan kun je je lening verhogen tot maximaal 106% van de marktwaarde van de woning. Het hogere bedrag moet je volgens de regels wel kunnen betalen.
  • Vooraf is geen offerte nodig van de energiebesparende maatregelen die je wilt treffen.

Let op: Wil je nu nog geen EnergieBespaarBudget? Schrijf je lening dan wel voor een hoger bedrag in bij het kadaster. Vraag je adviseur hoe je dat doet. Als je later besluit om alsnog een EnergieBespaarBudget aan te vragen, dan betaal je geen extra notariskosten.

Hoeveel tijd heb je om dit EnergieBespaarBudget te besteden?

Je hebt een jaar de tijd om de kosten om je woning energiezuiniger te maken te declareren uit dit EnergieBespaarBudget. Van alle kosten die je maakt, kun je de rekeningen online insturen. 
Na ongeveer 10 maanden krijg je een bericht van ons. Je kunt je EnergieBespaarBudget dan één keer met 6 maanden verlengen.

Wat gebeurt er met geld dat je niet gebruikt?

Over het EnergieBespaarBudget dat je nog niet gebruikt hebt, vergoedt a.s.r rente. Deze rente is 1% lager dan de rente die je gemiddeld betaalt over je lening. Ben je klaar en is je EnergieBespaarBudget nog niet op? Dan geef je dit aan ons door. Het geld dat over is, gebruiken we dan om een deel van je lening terug te betalen. Hiervoor betaal je geen kosten. 

Meer weten over een hypotheek van a.s.r.?

Bij a.s.r. vinden we niet alleen dat het soms anders kan, we doen het ook. Om een verschil te maken moeten we nu de handen uit de mouwen steken. Daarom kun je bij a.s.r. het verduurzamen van je nieuwe huis met je hypotheek meefinancieren. Meer weten over een hypotheek van a.s.r.?

Duurzaamheid Hypotheek Dit is de tijd van doen
Birgit Johansson
Verduurzaming huis meefinancieren