Home Blogs van a.s.r. Verduurzaming huis meefinancieren

De verduurzaming van je nieuwe huis met je hypotheek meefinancieren 

20 maart 2020

Het is nu de tijd van binnen blijven en afstand houden. Maar je kunt wel alvast nadenken over het verduurzamen van je huis. Want je woning verduurzamen is goed voor je portemonnee en goed voor het klimaat. Daarom maakt a.s.r. de financiering van energiebesparende maatregelen gemakkelijk en voordelig. Bij een hypotheek bieden we standaard een Verduurzamingshypotheek aan. Voor deze hypotheek geldt extra lage rente. En in deze tijden van afstand houden, kun je gewoon digitaal ondertekenen.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals onze Verduurzamingshypotheek waarmee je nu al een potje kunt reserveren voor de verduurzaming van je woning. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Als je een huis koopt moet je vaak je spaargeld aanspreken voor de aankoop, verhuizing en inrichting van de woning. Daarna heb je niet altijd budget over voor bijvoorbeeld het isoleren van de spouwmuur of zonnepanelen. Door hiervoor bij de hypotheek een potje te regelen, hoef je niet te wachten tot je weer voldoende gespaard hebt. Je kunt meteen maatregelen treffen en direct beginnen met energie besparen en je CO2 uitstoot verminderen. 

Verduurzamingshypotheek standaard bij renteaanbod

Vaak wordt bij het afsluiten van een hypotheek vergeten om een energiebespaarbudget te regelen. Daarom bieden we de Verduurzamingshypotheek standaard aan bij een a.s.r. hypotheek. Zo willen we drempels verlagen om je huis te verduurzamen. Daarom hanteren we voor deze hypotheek ook een extra lage rente. Het geld staat twee jaar voor je klaar en over geld dat je nog niet hebt gebruikt, betaal je geen rente. 

Regel nu beslis later

Met de a.s.r. Verduurzamingshypotheek reserveer je alvast geld voor energiebesparende maatregelen. Je hoeft niet direct te beslissen wat je gaat doen. Je kunt je eerst richten op je verhuizing en de kleur op de muren. Woon je eenmaal in je nieuwe woning en merk je dat het tocht in huis of je oude ketel wel erg veel verbruikt? Dan je het geld van de Verduurzamingshypotheek gebruiken om hier wat aan te doen.

Birgit Johansson

Meer verhalen over Dit is de tijd van doen

Verduurzaming huis meefinancieren