Home Blogs van a.s.r. Keuzehulp: past een vast of variabel pensioen bij jou?

Keuzehulp: past een vast of variabel pensioen bij jou?

20 juli 2021

Ga je bijna met pensioen? En twijfel je of je met je opgebouwde pensioenkapitaal een vast of variabel pensioen wilt aankopen? Gebruik onze keuzehulp en pensioentool om te ontdekken welk pensioen bij jou past. Of maak een afspraak met een onafhankelijk adviseur voor een persoonlijk advies op maat.

Hoeveel pensioen kan jij krijgen?
Bereken in een paar stappen hoeveel pensioen je kan krijgen en stel het pensioen samen dat het beste bij je past.
Bereken je pensioen!
Welk pensioen past bij jou? 

Of je nu gaat voor een vast of variabel pensioen: het is fijn als je weet hoe je pensioenkeuzes van nu je pensioen later beïnvloeden. Onze pensioentool helpt je hierbij. Met de tool bereken je zelf eenvoudig verschillende scenario’s door. Zo zie je snel hoe een vast of variabel pensioen er in jouw situatie uitziet.

Een vast pensioen past bij jou wanneer je: 
  • zekerheid wilt over de hoogte van je pensioen. Met een vast pensioen weet je vanaf je pensioendatum welk bruto pensioenbedrag je iedere maand uitbetaald krijgt. 
  • een levenslang gegarandeerd pensioen wilt ontvangen. Ook als dit betekent dat je koopkracht door inflatie jaarlijks daalt. 
  • niet wilt dat hoogte van je pensioen in de toekomst afhankelijk is van andere factoren. Zoals beleggingen, de ontwikkeling van de rentestand of de gemiddelde levensverwachting.
  • geen financieel risico kunt of wilt lopen met de hoogte van jouw pensioen.
Keuzehulp variabel pensioen
Een variabel pensioen past bij jou wanneer je: 
  • kans op een hoger pensioen wilt door te beleggen met je pensioenkapitaal. Ook als je pensioenbedrag hierdoor mogelijk lager wordt.
  • financieel risico kunt én wilt lopen met de hoogte van je pensioen. Je pensioen is bij een variabel pensioen namelijk afhankelijk van de beleggingsresultaten, de ontwikkelingen van de rentestand en de levensverwachting. Als deze resultaten tegenvallen, kan je pensioen lager zijn dan verwacht. 
  • voor de hoogte van je pensioen niet afhankelijk wilt zijn van de rentestand op je pensioendatum.

Meer verhalen en tips?

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op het boek 'The Happy Financial' van Marjan Heemskerk. Zo denk jij financieel vooruit! 

The Happy Financial Marjan Heemskerk, Tips, Ik denk vooruit, Pensioenen
Sluit een vast of variabel pensioen van a.s.r. af bij een onafhankelijk adviseur 

Wil je een vast of variabel pensioen bij a.s.r. aankopen? Een onafhankelijk adviseur geeft persoonlijk advies dat past bij jouw situatie. Dat vinden we bij a.s.r. belangrijk. Toch liever zelf rechtstreeks bij ons je pensioen afsluiten? Ook dat is mogelijk. Je betaalt dan geen advieskosten - alleen de afsluitkosten.

Dit wil je ook weten over het vast en variabel pensioen van a.s.r. 
Pensioenen

Meer verhalen over Pensioen