Home Blogs van a.s.r. Nicolien Sauerbreij: ‘Houd je vast aan kleine lichtpuntjes’

Nicolien Sauerbreij: ‘Houd je vast aan kleine lichtpuntjes’

05 juni 2020
Hoe ga je om met tegenslagen? In de sport, maar ook in de huidige crisis? En als alles tegenzit, hoe vind je dan toch de motivatie en energie om door te gaan? Als olympisch kampioen snowboarden weet Nicolien Sauerbreij alles van doorzetten. Tijdens het digitale festival nam ze ons mee in haar (hobbelige) weg naar succes. ‘Ook al zijn de lichtpunten af en toe minimaal, in een neerwaartse spiraal zitten is voor niemand goed.’

Webinar Nicolien Sauerbreij

Doorzetten dankzij een vitaal leven

Ook het leven van Sauerbreij veranderde compleet in maart. Naast dat ze al haar sportmassageklanten moest teleurstellen, kreeg ze alle coronaverschijnselen. Ze besefte hierdoor dat vitaliteit de basis is van alles. En de vaste waarden van bewegen, voeding en rust zijn daarbij heel belangrijk. ‘Een vitaal leven begint bij jezelf.’ Zorg je voor balans in je eigen leven? Dan krijg je daar weer energie van om door te pakken!

Omgaan met tegenslagen? Zet door!

Het leven van een topsporter gaat niet alleen maar over rozen. Ondanks olympisch goud en een prachtige wereldtitel, heeft Sauerbreij ook de nodige tegenslagen overwonnen. ‘Topsport bestaat uit meer teleurstellingen dan successen, maar je zet door.’ Tegenslagen zetten je op scherp, daarna kun je je nog sterker herpakken. Ook in het dagelijkse leven. En ook in tijden van corona.

In de webinar noemt Sauerbreij drie punten die haar hebben geholpen in de zoektocht naar motivatie en energie: stel nieuwe doelen op, buig teleurstellingen om en doe het samen. Zit jij er af en toe ook doorheen van al dat thuiszitten? Neem deze tips dan goed in je op!

 1. Stel nieuwe doelen op
  ‘Houd je vast aan kleine lichtpuntjes.’ En die lichtpuntjes creëer je zelf! Ben je teleurgesteld omdat je bepaalde doelen niet hebt bereikt? Dan stel je toch gewoon nieuwe op! Maak plannen, denk vooruit en zet de volgende stap. Maar blijf altijd realistisch, zodat je de successen écht kunt behalen. ‘Successen geven je motivatie. En motivatie geeft je weer energie.’ 

  ‘Krijg weer zin in het leven, juist wanneer je in een fase zit waarin het allemaal minder gaat. Ook al zijn de lichtpunten af en toe minimaal, in een neerwaartse spiraal zitten is voor niemand goed. Dus trek jezelf eruit!’

 2. Buig teleurstellingen om
  Waarom buig je teleurstellingen niet om naar verbeterpunten? ‘Ga niet bij de pakken neer zitten, maar maak er het beste van!’ Het is belangrijk om je aan te passen aan de situatie, en daarbij het vooruitzicht op de toekomst te houden. Verplicht thuisblijven? Onverwachts kritiek op werk? Of een fysieke blessure? Zie het als een manier om jezelf te herpakken! 

  ‘Je kunt er niets meer aan veranderen, dus probeer jezelf weer veerkracht te geven om verder te gaan!’ Tegenslagen maken je uiteindelijk sterker én daardoor kun je uiteindelijk alleen maar meer genieten van je successen, ook al zijn ze klein.  

 3. Doe het samen
  ‘Teamwork makes the dream work’, volgens Sauerbreij. Niet alleen in de topsport, maar ook in de huidige crisis! Het is belangrijk om elkaar te steunen in moeilijke én makkelijke tijden. ‘Samen ben je veel sterker dan alleen, daardoor heb je het gevoel dat het draaglijker wordt. En je krijgt er energie van’. Dus… haar boodschap? Zorg voor elkaar! 

Doorzetten met a.s.r. Vitality

Wil jij ook vitaal leven? Alleen mis je net dat beetje motivatie? Geen zorgen, daarom is er a.s.r. Vitality! Met de Vitality-app stimuleren wij je om de balans in je eigen leven te vinden. Hoe? Jij beweegt, wij belonen. Verdien Vitality Punten door stappen te zetten of je hartslag te verhogen en wissel ze in voor de fijnste beloningen. Toe aan een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan bij a.s.r. Vitality! Dit keer houd je die motivatie wél vast.


Meer verhalen over Vitaliteit