Home Blogs van a.s.r. vitality spelen Kanotocht maken? Na deze 5 redenen kun jij niet achterblijven!

Kanotocht maken? Na deze 5 redenen kun jij niet achterblijven!

20 juli 2021

Ben jij weleens in een kano of kajak gestapt? De Nederlandse natuur leent zich perfect voor een mooie kanotocht! Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om tijdens je vakantie in eigen land te gaan kanoën. Wij zetten de 5 belangrijkste redenen voor je op een rij. Plan die kanotocht maar in! En strik je dan ook gelijk je familie, vrienden of collega’s om ook mee te gaan? Wel zo gezellig! 

5 x waarom jij in je vakantie moet gaan kanoën
1. Het is een goede work-out

Met kanoën train je meer spieren dan je denkt. Natuurlijk train je je armen en schouders door het peddelen, maar ook je buikspieren pak je goed aan. De peddelbeweging komt namelijk ook voort uit de draaiing van je bovenlichaam, waardoor je buikspieren hard nodig zijn. Zelfs je beenspieren blijven niet achter! Die beenspieren zet je in om het peddelen te ondersteunen.

Kanoën is een low impact sport, waardoor het een fijne sport is voor je gewrichten. Je loopt er minder snel blessures mee op dan met bijvoorbeeld hardlopen. Dus ook als je snel last hebt van blessures, kun je prima een kanotocht maken. Wel zo fijn!

Met kanoën verbrand je natuurlijk ook calorieën. Ga je één uur kanovaren? Dan verbrand je al gauw 220 calorieën. En dat terwijl je tijdens deze leuke activiteit, nauwelijks doorhebt dat je aan het sporten bent!

2. In de natuur kom je (mentaal) tot rust

Bijkomen van de chaos in de drukke stad? Kanoën is de ideale manier om te onthaasten! Dobberen op het water en even helemaal nergens aan denken. Iedereen vindt rust op het water en in de frisse lucht. Jij toch ook?

Wist je dat kanoën een positief effect heeft op je stresslevel? Het blijkt dat recreatief kanoën stress vermindert en zelfs voorkomt. Dat komt door de peddelbeweging, dat een soort meditatief effect heeft op je mentale gesteldheid. Ook komen er, net als bij andere sporten, gelukshormonen vrij. Wat wil je nog meer?

3. Het is een leuk en actief uitje voor alle leeftijden

Kanoën met al je collega’s of met de hele familie? Dat kan! Kanoën is leuk en geschikt voor alle leeftijden. Het maakt dus niet uit waar of met wie je een kanotocht maakt. Iedereen kan namelijk op zijn of haar eigen tempo peddelen! Samen sporten, zonder dat je het doorhebt. 

Ondanks dat het een actief uitje is, leent kanoën zich er ook uitstekend voor om tussendoor gezellig met elkaar te kletsen. Bijpraten over de week terwijl je aan het peddelen bent: kanoën brengt jullie dichter bij elkaar!

4. Er zijn prachtige kanoroutes in Nederland

Nederland is supergeschikt om te kanoën! Er zijn vele mooie kano-opstapplekken en kanoroutes, bijvoorbeeld in de Biesbosch, de Veluwe en de Weerribben. Ontdek je eigen land vanaf het water! Pauzeer bij leuke terrasjes onderweg of ga picknicken in een uitgestrekt veld. Neem jij de picknickmand mee?

Wist je dat je ook een meerdaagse kanotocht kunt maken? Ja, in Nederland kun je ook een kanotrektocht maken! Kies een mooie kanoroute (of meerdere) en leg onderweg aan bij de leukste kanocampings. Onttrek je even helemaal van de alledaagse stress, ga op kanovakantie! 

5. Je kunt ervoor beloond worden

Doe jij al mee met a.s.r. Vitality? Dan kun je beloond worden voor die kanotocht! Hoe het werkt? Simpel: als jij voldoende beweegt, belonen wij je.

Door te bewegen verdien je punten die je  inwisselt voor de leukste week-, maand- en jaarbeloningen. Haal bijvoorbeeld je weekdoel en wissel je punten in voor een cadeaukaart van Bol.com, of krijg maandelijks cashback op het aankoopbedrag van je Apple Watch of Fitbit. Kom in beweging met a.s.r. Vitality!

Nieuwsgierig geworden?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality