Home Blogs van a.s.r. Wandelen Nina Pierson: ‘kennis is de sleutel tot verandering’

Nina Pierson: ‘kennis is de sleutel tot verandering’

21 september 2020
Hoe kom je in een druk leven als ondernemer en moeder toe aan rust? En wat is de basis van een gezond leven? Nina Pierson is ondernemer, eigenaresse van SLA, auteur, én fulltime moeder. Zij weet als geen ander hoe je in een druk leven aandacht besteed aan vitaliteit. Nina vertelt het ons in de podcastserie ‘een blokje om’ van a.s.r. Vitality. “Kennis is de sleutel tot verandering. Als jij niet weet waarom je iets doet, dan houd je het niet vol.”
Podcast: een blokje om met Nina Pierson

Tip: beluister de podcast tijdens een blokje om en kom een stap dichterbij je weekdoel!

De drie pilaren van gezondheid

“Er zijn drie pilaren van gezondheid, vanuit daar kun je gezonde keuzes maken”, vertelt Nina. Dat zijn beweging, voeding en slaap. Zie het als de basis van een gezond leven. “Als je een goede basis hebt om op terug te vallen, dan kun je snel weer opladen.” 

Die pilaren hangen sterk met elkaar samen. Heb je bijvoorbeeld slecht geslapen, dan heb je vaak ook de neiging om slecht te eten. Of heb je fanatiek gesport, dan heb je juist de behoefte om gezond te eten. Probeer de drie pilaren in balans te houden, dan is je gezonde leven goed op weg!

1. Dagelijks bewegen

Dagelijks bewegen kan op allerlei manieren: fietsend naar je werk, zweten in de sportschool of lopend een blokje om. Het is vooral belangrijk dat je doet waar je zin in hebt, vindt Ellie. Het maakt niet uit op welke manier je beweegt, als je maar een halfuur per dag in beweging komt. 

“Heel veel mensen houden niet van bewegen en willen niet naar de sportschool, maar je kunt veel beweegmomenten zelf creëren. Pak de trap in plaats van de lift, ga lopend naar de supermarkt en spring op de fiets naar werk. Laat de auto wat vaker staan. Ga ook eens staan achter je laptop. Zo zijn er meer beweegmomenten dan je denkt.” 

2. Gezonde voeding

Als eigenaresse van de saladebar SLA speelt gezonde voeding natuurlijk een belangrijke rol in het leven van Nina. Dankzij documentaires, vele boeken en haar ouders, weet ze hoe ze gezond kan eten. Die kennis is volgens Nina dan ook de eerste stap naar een gezond eetpatroon. “Kennis is de sleutel tot verandering. Als jij niet weet waarom je iets doet of geen goede argumenten hebt om iets te doen, dan houd je het niet vol.” 

Die boodschap willen zij en haar man ook met SLA uitdragen. “We willen niet alleen lekker en voedzaam eten serveren, maar ook bewustwording creëren met onze inzichten en ervaring. Mensen moeten het zelf ervaren, maar inzichten kunnen daarbij helpen.” De omschakeling naar gezonde gewoontes is niet altijd even makkelijk, geeft Nina aan. Toch levert een gezond leven je uiteindelijk veel op. En met een steuntje in de rug heb je die gezonde gewoonte sneller aangeleerd dan je denkt!

3. Voldoende slaap
Volgens Nina is slaap de belangrijkste pilaar van de drie. “Slaap is het hoofddoel, dat moet goed zijn. Als ik goed slaap, dan merk ik dat alles makkelijker en beter gaat.” Nina zorgt er dan ook voor dat ze elke dag minimaal acht uur slaapt, hoe lastig dat ook is met kinderen. “Hoe druk ik het ook heb, zodra ik mijn ogen dichtdoe kan ik de dag afsluiten.” Daar kunnen veel mensen nog van leren.
Lezersvragen: wat vindt Nina?

In de podcastserie ‘een blokje om’ stellen we onze gasten leuke ingezonden lezersvragen over hun levensstijl:

Hoe voorkom je dat je met je partner alleen nog maar over werk praat?
“Is dat gevaarlijk? Ik denk dat dat pas een probleem wordt als je er zelf last van hebt. Job en ik vinden het leuk om over SLA te praten. We hebben dan ook uitgesproken dat dat mag, want als ondernemen lopen werk en privé nou eenmaal in elkaar over. Het gevaar is misschien dat de één er wel behoefte aan heeft, en de ander niet. Maak het bespreekbaar.”

Denk je er wel eens over na om nog een restaurant te beginnen?
“Ja, daar hebben we zeker over nagedacht. Maar we hebben geleerd dat focus en doorzettingsvermogen erg belangrijk zijn om iets succesvol te maken. Daarom focussen we ons vooral op SLA. Wel spelen we soms een adviserende rol voor andere restauranteigenaren.”

Wat is je favoriete kookboek?
“Ik kook vooral uit vegan kookboeken. Naast vegan, vind ik het belangrijk dat de recepten makkelijk zijn, dus kookboeken met eenvoudige én vegan recepten voor het hele gezin.”

 Meer lezen of luisteren?
Lees ook onze interviews met:

Door stappen te zetten, je hartslag te verhogen, fietsritten te maken of een sportles te volgen, verdien je Vitality Punten. Jouw verdiende punten kun je inwisselen voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Verdien bijvoorbeeld elke week spaartegoed voor cadeaukaarten van Bol.com of Zalando, krijg iedere maand cashback op een Apple Watch of Fitbit en scoor aan het einde van het jaar cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo. Ook kun je de punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel!

Ook meedoen?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality