Home Blogs van a.s.r. Wandelen Ga een blokje om met a.s.r. Vitality!

Ga een blokje om met a.s.r. Vitality!

Wandelen is gezond! Het kan altijd en overal: naar werk, de supermarkt, door de stad of zomaar een blokje om in jouw buurt. Wandel jij elke dag minstens een halfuur? Dan profiteer je van een heleboel gezondheidsvoordelen! Daarom wil a.s.r. Vitality het blokje om stimuleren. 
Maak een wandeling met a.s.r. Vitality 

Het idee? Verschillende podcasts waarin we praten met bekende gasten over hun levensstijl. Tijdens deze podcast maak jij een blokje om! Zo zet je zonder dat je het door hebt al snel 5.000 stappen én ben je een halfuur in beweging. We gaan in deze podcasts in gesprek met onder andere Koen Weijland, Ellie Lust, Nina Pierson,  Jaimie van Heije, Raemon Sluiter en Jan Roelfs. Daar wil je zeker de deur voor uit!

21 september 2020
Blokje om met Koen Weijland

Voormalig e-sporter bij Ajax

Wat is e-sporten? Hoe zorg je dat je niet de hele dag achter je beeldscherm blijft zitten? En telt e-sporten eigenlijk als sport? Als eerste professionele e-sporter van Nederland is Koen Weijland dé persoon om deze vragen te beantwoorden. Hij is dan ook erg bewust bezig met een gezonde levensstijl. Hoe doet hij dat? Luister de podcast en kom erachter!

Luister de podcast via Spotify
Luister de podcast via Apple Podcast

Blokje om met Ellie Lust

Oud-politiefunctionaris en presentatrice

Wat is de definitie van fit? Hoe staat fysieke fitheid in verband met je mentale gezondheid? Ellie weet er dankzij haar politie- en televisiewerk alles van. En hoe overleeft ze die heftige werkdagen tijdens de opnames van Ellie op Patrouille? In deze podcast geeft ze een kijkje in haar vitale levensstijl.

Luister de podcast via Spotify
Luister de podcast via Apple Podcast

Blokje om met Nina Pierson

Eigenaar SLA, auteur en ondernemer

Nina Pierson startte zeven jaar geleden de biologische saladebar SLA, samen met haar man. Wat was haar drive achter deze onderneming? Hoe gezond leeft de eigenaresse van een saladebar? En hoe komt ze in haar drukke leven als ondernemer en moeder toe aan rust? We vroegen het Nina in deze podcast. Luister ‘m nu!

Luister de podcast via Spotify
Luister de podcast via Apple Podcast

Blokje om met Jaimie van Heije

Chefkok en restauranteigenaar

Jaimie van Heije groeide na zijn hotelschool-opleiding binnen een aantal jaar uit tot de souschef van sterrenkok Ron Blaauw. Hoe houd je jezelf als chefkok staande in een wereld waar je elke dag nóg beter moet presteren dan de dag ervoor? En waar komt de fascinatie voor sneakers op zijn Instagram vandaan? Jaimie onthult het in deze podcast!

Luister de podcast via Spotify
Luister de podcast via Apple Podcast

Blokje om met Raemon Sluiter

Oud-tennisser en voormalig coach

Wat is de beste manier om je doel te bereiken? Raemon Sluiter weet er alles van. Eerst bereikte hij zelf de top met tennis. Daarna bracht hij sterspeelster Kiki Bertens naar een ongekend hoog niveau. Wat is zijn truc? Loop een blokje om met Raemon Sluiter en luister naar zijn verhaal in de podcast. “Met een overwinning mocht Kiki blij zijn, trots zijn, maar nooit tevreden. Dat is de grootste valkuil.”

Luister de podcast via Spotify
Luister de podcast via Apple Podcast

Blokje om met Jan Roelfs

Sportcommentator

Hoe zorgt NOS-sportcommentator Jan Roelfs voor de juiste focus tijdens een live wedstrijd? En wat is in zijn ogen het geheim van een perfect team? Dat en meer vertelt Jan in de podcastserie ‘een blokje om’ van a.s.r. Vitality. “Door adem te halen kan je je geest tot rust brengen.

Luister de podcast via Spotify
Luister de podcast via Apple Podcast

Wandelen is gezond, omdat…
… het goed is voor hart en bloedvaten
… het bijdraagt aan een goede nachtrust
… het je spijsvertering verbetert
… je er calorieën mee verbrandt 
… het goed is voor je (been)spieren
… je er stevigere botten van krijgt
… het helpt bij bepaalde soorten kanker
… het goed is voor je hersenen
… je er blij van wordt!

Meer lezen over wandelen?
Word nu beloond voor je stappen 👟

Wist je dat je beloond kunt worden voor een blokje om? Kom in beweging met het beweegprogramma van a.s.r. Vitality! Jij beweegt, wij belonen. Verdien punten met je dagelijkse stappen of hartslag en wissel ze in voor de leukste beloningen. Punten verdienen met een blokje om en tegelijkertijd genieten van de leukste podcasts! Hoe fijn is dat? Laat die Bol.com cadeaubonnen en cashback op je Apple Watch of Fitbit maar komen!


Meer verhalen over a.s.r. Vitality