Naturapolis: wat is het en hoe werkt het? 

Met een naturapolis vergoedt de zorgverzekering jouw volledige zorgkosten direct aan de zorgverlener. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de kosten en hoef je geen facturen voor te schieten. Let wel, dit geldt alleen voor de zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft.

Hoe werkt een naturapolis?
Gecontracteerde zorgverlener

Met een naturapolis worden je zorgkosten direct vergoed aan de zorgverlener, maar dit geldt alleen bij zorg waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft.

Wij maken afspraken met een groot aantal zorgverleners. Dat doen we, zodat we voldoende keuze in zorgverleners kunnen aanbieden aan iedereen die bij ons is verzekerd. Wij noemen dit gecontracteerde zorg. Bij gecontracteerde zorg geldt dat je zorgverlener rechtstreeks bij ons de rekening declareert. Jij hoeft dus niets te doen.

Niet-gecontracteerde zorgverlener
Heb je echt specifieke voorkeur voor een zorgverlener en hebben wij daar geen contract mee? Dan vergoeden wij bij de naturaverzekering de rekening voor maximaal 85%. Tenzij de rekening onredelijk hoog is vergeleken met die van andere zorgverleners in Nederland. Dit wordt het marktconforme tarief genoemd.
Veelgestelde vragen over de naturapolis
  • Wat is een naturapolis? toon
  • Welke zorgkosten worden vergoed met een naturapolis? toon
  • Wat is het verschil tussen een naturapolis en restitutiepolis? toon
  • Staat je vraag hier niet bij? toon
Meer informatie
Naturapolis