Home producten Hypotheek Bouwdepot van de a.s.r. WelThuis hypotheek

Bouwdepot van de a.s.r. WelThuis hypotheek

Laat je een nieuw huis bouwen? Of ga je je huis verbouwen of verduurzamen? Het geld dat je hiervoor leent met de WelThuis hypotheek, zetten we voor je klaar in een depot. 

  • Dien je rekeningen online in
  • Bekijk op elk moment je saldo
  • Krijg rente over het geld in je bouwdepot

Hoe werkt een bouwdepot?

Geld dat je leent voor een verbouwing of verduurzaming van je huis of de bouw van je nieuwbouwhuis, heb je meestal niet meteen nodig. Dit geld zetten we voor je in een depot. Als de bouw of verbouwing begint, krijg je rekeningen van je aannemer of leverancier. Gebruik je eigen geld voor de bouw of verbouwing? Dan betaal je hier eerst de rekeningen mee. Daarna kun je de rekeningen online indienen in via MijnHypotheek. Wij betalen deze rekeningen dan met het geld dat voor jou in depot staat.

Hoe verder de verbouwing of bouw komt, hoe meer rekeningen je indient. Daardoor staat er steeds minder geld in het depot. Is de verbouwing of bouw klaar en is er nog geld over in je depot? Dan betalen we hiermee je lening terug.

Gemakkelijk online rekeningen indienen

Rekeningen voor het bouwdepot van de WelThuis hypotheek kun je gemakkelijk online uploaden in MijnHypotheek. Hier kun je ook bekijken of we de rekening hebben goedgekeurd en wanneer wij deze hebben betaald. En hoeveel geld er nog in je depot zit. 

Krijg rente over het geld in je bouwdepot

Zodra je jouw hypotheekakte ondertekend hebt bij de notaris, betaal je rente over je lening. De notaris betaalt met jouw lening de verkoper. Als je een nieuw huis laat bouwen of je nieuwe huis gaat verbouwen of verduurzamen, wordt dat deel van het geld in een bouwdepot gezet. Over het geld dat in je bouwdepot staat, krijg je van ons een rentevergoeding. De rentevergoeding die je krijgt is 1% lager dan de rente die je gemiddeld voor je hypotheek betaalt. Je betaalt dus wel rente over het geld in je bouwdepot, maar je krijgt ook weer een deel terug. 

Alleen bij de Verduurzamingshypotheek is de rentevergoeding die je krijgt net zo hoog als de rente die je betaalt. Dit kun je tegen elkaar wegstrepen. Over het geld van de Verduurzamingshypotheek dat nog in je depot zit, betaal je dus geen rente.

Waarvoor kan ik een bouwdepot gebruiken?

  • Energiebesparende maatregelen toon

  • Verbouwing bestaande woning toon

  • Bouw nieuwbouwhuis toon

Een bouwdepot van a.s.r. WelThuis hypotheek

Een bouwdepot van a.s.r. is mogelijk met onze verschillende hypotheken

Een a.s.r. hypotheek met een bouwdepot sluit je af bij een onafhankelijk adviseur

Van Dis Assurantiën en Financieel Kantoor bv
  • Persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies
  • Inzicht in hoeveel je kunt lenen 
  • Berekening van je maandlasten, extra kosten en je belastingen