Home Hypotheek Depots van de WelThuis hypotheek en DigiThuis hypotheek van a.s.r.

Depots van de WelThuis hypotheek en DigiThuis hypotheek van a.s.r.

Laat je een nieuw huis bouwen? Of ga je je huis verbouwen of verduurzamen? Het geld dat je hiervoor leent met de WelThuis hypotheek of de DigiThuis hypotheek, zetten we voor je klaar in een depot.

  • Dien je rekeningen online in
  • Bekijk op elk moment je saldo
  • Krijg rente over het geld in je depot
Hoe werkt een depot?

Geld dat je leent voor een verbouwing of verduurzaming van je huis of de bouw van je nieuwbouwhuis, heb je meestal niet meteen nodig. Daarom zetten we dit geld voor je in een depot. Als de bouw of verbouwing begint, krijg je rekeningen van je aannemer of leverancier. Gebruik je eigen geld voor de bouw of verbouwing? Dan betaal je hier eerst de rekeningen mee. Daarna dien je de rekeningen online in via je online hypotheekdossier MijnHypotheek. Wij betalen deze rekeningen dan met het geld dat voor jou in je depot staat.

Het geld voor de bouw of verbouwing van je huis staat in je bouwdepot. Geld dat je hebt geleend om je huis energiezuiniger te maken staat in je duurzaamheidsdepot. Beide depots vind je op het tabblad ‘Depots’ in MijnHypotheek.

Hoe verder de verbouwing of bouw komt, hoe meer rekeningen je hebt ingediend. Daardoor staat er steeds minder geld in het depot. Is de verbouwing of bouw klaar en is er nog geld over in je depot? Wat we met het overgebleven bedrag doen, hangt af van het depot dat je hebt:

  • Bouwdepot: Zit er nog geld in je bouwdepot? Dan betalen we met het overgebleven bedrag een deel van je lening terug. Hiervoor betaal je geen kosten en dit telt niet mee voor de 15% die je elk jaar zonder kosten mag terugbetalen. Bij het indienen van je laatste rekening geef je in MijnHypotheek op welk leningdeel je dit bedrag wilt terugbetalen.
  • Duurzaamheidsdepot: Zit er nog geld in je duurzaamheidsdepot? Dan betalen we daarmee een deel van je een Verduurzamingshypotheek terug. Hierdoor wordt je lening lager.

 

Dien rekeningen makkelijk online in

Rekeningen voor het depot van de WelThuis hypotheek of de DigiThuis hypotheek dien je online in via MijnHypotheek. Hier bekijk je of we de rekening hebben goedgekeurd en wanneer wij deze hebben betaald. Ook zie je hoeveel geld er nog in je depot zit en wat de einddatum van het depot is.

Krijg rente over het geld in je depot

Zodra je jouw hypotheekakte ondertekend hebt bij de notaris, betaal je rente over je lening. De notaris betaalt met jouw lening de verkoper, als je een bestaand huis koopt. Als je een nieuw huis laat bouwen, je huis gaat verbouwen of verduurzamen, wordt dat deel van het geld in een depot gezet. Over het geld dat in je depot staat, krijg je van ons een rentevergoeding.

Bouwdepot
Over het geld in je bouwdepot is de rentevergoeding die je krijgt 1 procentpunt lager dan de rente die je gemiddeld voor je hypotheek betaalt. Je betaalt dus wel rente over het geld in je bouwdepot, maar je krijgt ook weer een deel terug.

Voorbeeld: Je lening bestaat uit één leningdeel en daarvoor betaal je een rente van 1,4% per jaar. Dit betekent dat wij een rente van 0,4% vergoeden over het bedrag in je bouwdepot.

Duurzaamheidsdepot

Over het geld in je duurzaamheidsdepot is de rentevergoeding die je krijgt over je Verduurzamingshypotheek net zo hoog als de rente die je betaalt. Je betaalt dus wel rente over het geld in je duurzaamheidsdepot, maar die krijg je dus weer terug.

Waarvoor kun je een depot gebruiken?
  • Je woning energiezuiniger maken toon
  • Je woning verbouwen toon
  • Je nieuwbouwhuis toon
Een depot van a.s.r.
Een bouwdepot en duurzaamheidsdepot van a.s.r. zijn mogelijk met onze verschillende hypotheken: