Home Vitality Dagelijks bewegen

Beweeg mee met de tijd

De afgelopen jaren is er veel veranderd. Van thuiswerkplekken en live workouts naar robotstofzuigers en de metaverse. Verandering is constant. En terwijl de tijd niet stilstaat, is het belangrijk dat óók wij niet stilstaan. Want één ding zal nooit veranderen: dagelijks bewegen is gezond. En daarvoor hoef je echt niet iedere dag in de sportschool te staan. Die extra stappen heb je zo gemaakt!

Doe je ook mee?

Iedereen beweegt op zijn eigen manier

De één kan geen dag zonder een lange wandeling en de ander zwemt iedere ochtend in ijskoud natuurwater. In deze serie maken we kennis met een aantal van deze bijzondere verhalen. Mensen die - ondanks de veranderingen - altijd in beweging blijven. Mensen die meebewegen met de tijd. Ontdek wat dagelijks bewegen voor hen betekent en laat je inspireren!

Straatfotograaf Sven

Sven staat nooit stil. Als straatfotograaf in Utrecht is dagelijks bewegen een groot onderdeel van zijn leven. Hij is namelijk altijd op zoek naar de mooiste plaatjes en zet zo onbewust heel veel stappen! We spraken hem op één van zijn favoriete plekken in de stad. Zo beweegt Sven mee met de tijd!


Bekijk Svens verhaal
Wandelcoach Wendy

Ook Wendy beweegt mee met de tijd. Als wandelcoach ontkomt ze er natuurlijk niet aan om dagelijks te bewegen. Samen met haar ‘coachies’ maakt ze regelmatig korte tochten in de Nederlandse bossen. En gaat het om een langer coachingstraject? Dan trekt ze zelfs de Alpen in op zoek naar een beter uitzicht! Ook in haar vrije tijd geldt: een dag niet gewandeld, is een dag niet geleefd. 

Bekijk Wendy's verhaal
Fietsforens Wiemer

Dagelijks anderhalf uur naar werk fietsen? Daar draait Wiemer zijn hand niet voor om! Op zijn eigen gebouwde fiets legt hij dagelijks 70 kilometer af. Maar niet alleen voor werk: óók in zijn vrije tijd en op vakantie geniet hij van lange fietstochten. Zo zorgt Wiemer ervoor dat hij nooit stilstaat.


Bekijk Wiemers verhaal
De voordelen van dagelijkse beweging
  • Kleinere kans op ziektes

  • Minder last van stress

  • Betere nachtrust

  • Sterkere spieren en botten

Trek er zelf op uit!

Zelf aan de slag met dagelijks bewegen? Ga dan wandelen, fietsen, wielrennen of mountainbiken! Wij zetten een aantal mooie routes in Nederland onder elkaar en geven je praktische tips voor als je wilt beginnen met wielrennen of mountainbiken. 

Routes om te wandelen of fietsen in Nederland
Beginnen met wielrennen of mountainbiken?
Kom dagelijks in beweging met a.s.r. Vitality

Wist je dat je beloond kunt worden voor jouw dagelijkse inspanning? Met a.s.r. Vitality blijf je gemotiveerd om te bewegen. Via de app verdien je namelijk punten door stappen te zetten, je hartslag te verhogen, fietsritten te maken of sportlessen te volgen. En die punten kun je inwisselen voor de leukste week-, maand- en jaarbeloningen! 

Wat dacht je van wekelijks spaartegoed voor cadeaubonnen van Bol.com, Zalando of Pathé? Maandelijks cashback op een Apple Watch of Fitbit? En jaarlijks cashback op een zorgverzekering van a.s.r. of Ditzo? Ontdek de app nu!