Ga naar de hoofdinhoud

Doenpensioen is dé oplossing voor werkgevers die zonder gedoe een pensioenregeling voor hun werknemers willen regelen. Zodat zij pensioen opbouwen voor later. En verzekerd zijn bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Eenvoudig geregeld vanaf één werknemer en binnen elk budget. Wij helpen HR professionals en ondernemers graag op weg in de wereld van pensioenen. Nieuwsgierig naar de kosten?

Pensioen regelen zonder gedoe

Doenpensioen in het kort:

 • Elke werknemer bouwt een eigen pensioenkapitaal op.
 • De maandelijkse pensioenpremie wordt voor de werknemer belegd.
 • Je werknemer heeft via keuzes in MijnDoenpensioen invloed op dit pensioenkapitaal.
 • Dit pensioenkapitaal gebruikt je werknemer op de pensioendatum om een levenslang pensioen aan te kopen.

Meer weten over Doenpensioen?
Bel met onze experts of vraag de brochure aan.

Doenpensioen is opgebouwd uit modules. Hoe meer modules, hoe uitgebreider de pensioenregeling. Er zijn twee modules waarmee werknemers hun pensioenkapitaal opbouwen. En drie modules die je werknemers goed verzekeren.

 • Module Pensioen
 • Module Pensioen extra
 • Module Overlijden
 • Module Overlijden extra
 • Module Arbeidsongeschikt

De premie voor de opbouw van het pensioen kun je als werkgever helemaal zelf betalen. Maar in overleg met je werknemers kunnen zij ook een deel ervan betalen. De overige modules betaalt de werkgever. Lees meer over de modules

 

Je gunt je werknemers natuurlijk het allerbeste, zonder daarbij onnodig veel uit te geven. Dan past Doenpensioen misschien wel bij jullie. Wij houden pensioen graag simpel en overzichtelijk, zonder ingewikkelde extra’s en staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Hoe zit het met de kosten? Daar hebben we een handige rekentool voor. Daarmee krijg jij een beeld van deze investering in je mensen.

Ben je op zoek naar advies? Dan verwijzen we je graag door naar een onafhankelijke pensioenadviseur.

We zijn er voor jou én voor je werknemers. Dus ook zij kunnen rekenen op onze service. Bekijk hoe wij ze welkom heten bij Doenpensioen: Welkom werknemer

Via MijnDoenpensioen kunnen je werknemers altijd volgen hoe het met hun pensioen gaat. Daar zien ze bijvoorbeeld wat de beleggingen op dat moment waard zijn. En hoe groot het pensioeninkomen is dat ze naar verwachting kunnen aankopen. Ook zijn in MijnDoenpensioen verschillende instrumenten beschikbaar. Via de Pensioenplanner zien werknemers bijvoorbeeld zelf welke invloed extra inleggen heeft op hun pensioen.

Goed om te weten dat wij vanuit Doenpensioen uitsluitend informatie verstrekken en niet voorzien in advies. Het is raadzaam om je te laten adviseren door een (onafhankelijk) pensioenadviseur. Een adviseur kijkt of de pensioenregeling aansluit bij jullie wensen en doelstellingen. We brengen je graag in contact met iemand bij jou de buurt waar wij goede ervaringen mee hebben.

Beleggingsvrijheid
Binnen ons duurzame beleggingsbeleid hebben je werknemers zelf beleggingsvrijheid. Als werkgever kies je zelf hoeveel beleggingsvrijheid je werknemers krijgen. Zo kun je al je werknemers hetzelfde beleggingsprofiel, een persoonlijk profiel of volledige beleggingsvrijheid geven. Je werknemers krijgen toegang tot MijnDoenpensioen. Hier zien zij hun opgebouwde pensioenkapitaal.

Wil een werknemer zelf nog vrijwillig extra inleggen? Dat kan als jij als werkgever dat aanbiedt in de pensioenregeling. Het pensioenkapitaal wordt belegd in beleggingsfondsen. Met het opgebouwde pensioenkapitaal kan de werknemer bij pensionering een maandelijkse pensioenuitkering aankopen.

Komt de datum dat een werknemer met pensioen gaat dichterbij? Dan wordt het opgebouwde pensioenkapitaal op de pensioenrekening met steeds minder risico belegd. Dat noemen we lifecyclebeleggen.

Duurzaam beleggingsbeleid

Bij Doenpensioen beleggen we volgens het duurzaamheidsbeleid van a.s.r. Dit betekent geen pensioenpremies investeren in bedrijven die bijvoorbeeld wapens produceren, tabak verhandelen of kinderarbeid toestaan. Ons beleggingsbeleid is erop gericht om bij te dragen aan een betere wereld. We zijn dan ook trots dat al onze fondsen voldoen aan het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. Lees meer over hoe wij beleggen.

We hebben een aantal verplichtingen en doelstellingen met betrekking tot het thema duurzaamheid. De grootste impact die a.s.r. momenteel heeft is via haar beleggingen. Met deze beleggingen hebben we indirect effect op mens, maatschappij en milieu. Wil je meer weten over onze beleggingen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over beleggen.

Duurzaam beleggen

Landen en bedrijven die niet aan onze criteria voldoen, sluiten we uit van onze beleggingsportefeuille. Onze focus ligt bij het investeren in landen en ondernemingen die bijdragen aan een duurzame maatschappij. Hoe we dat doen? Op basis van positieve selectiecriteria (PDF) maken we een rankschikking van bedrijven en landen die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid. Dit zijn landen en bedrijven die inzetten op de energietransitie en het tegengaan van risico’s van klimaatverandering. Maar ook gezondheidszorg en onderwijs zijn belangrijke thema’s voor ons.

Wat doen we dan bijvoorbeeld?
We investeren niet in wapens, tabak en de gokindustrie. Of in bedrijven die een groot deel van hun omzet halen uit nucleaire energie, olie schalie en steenkolen. We eisen dat bedrijven voldoen aan internationale afspraken op het gebied van mensen- en arbeidsrechten en milieu. We hanteren criteria voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, leefbaar loon, vakbondsvrijheid en uitsluiting van kinderarbeid. Voor beleggingen in staatsleningen kijken we onder andere naar de mate van democratische vrijheid en corruptie. En we gaan het gesprek aan met de bedrijven en (overheden van) landen waarin we beleggen. Op die manier geloven we meer waarde te kunnen creëren, zowel financieel als maatschappelijk.

Sustainable Finance Action Plan
De financiële sector speelt een belangrijke rol in een groenere en duurzamere economie. Op Europees niveau is er nu een actieplan opgesteld: het Sustainable Finance Action Plan. Dit plan moet de financiële sector er toe bewegen om meer te beleggen in activiteiten die zich richten op de langere termijn en op duurzaamheid. 
Eén van de Europese wetten die voortvloeit uit het actieplan is de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). De SFDR heeft als doel om informatieverschaffing over duurzame beleggingen binnen de financiële sector te verbeteren. We geven graag inzicht in hoe we beleggen en waarom.

Naast ons Socially Responsible Investment-beleid geven we ook meer inzicht over duurzaamheid via een Principles Adverse Impact Statement (PAI-Satement). Bij beleggen bestaat de kans dat er een mogelijk negatieve impact is. Dit worden ook wel de ongunstige effecten (van de beleggingen) genoemd. De wijze waarop wij met ongunstige effecten omgaan staat beschreven in het ‘PAI-Statement’. Daarnaast maken we kwartaalberichten waarin we de acties beschrijven die we nemen op het gebied van duurzaamheid. Die berichten vind je op de pagina Duurzame belegger. Op deze pagina vind je ook ons stembeleid en onze gedragscodes. En bekijk ook eens ons beloningsbeleid

Precontractuele informatie
Binnen de beleggingen van de premieregelingen houden wij ons ook bezig met verschillende duurzaamheidskenmerken. We kijken dan naar sociale en ecologische kenmerken. In onderstaande documenten lees je onder andere hoe wij omgaan met duurzaamheidsrisico’s. En hoe deze risico’s worden meegenomen in de wijze waarop wij beslissingen maken. De samenstelling van de beleggingen ontwikkelt mee met de leeftijd van de werknemer, dat noemen we ook wel de ‘lifecycle’. Daarom geven wij de informatie voor twee verschillende leeftijdscategorieën:ën:

Deze informatie is ook terug te vinden in laag 3 van de Pensioen1-2-3. 

Periodieke duurzaamheidsinformatie
Onze beleggingsfondsen promoten duurzaamheid of hebben duurzaamheid als doel. Wij geven dan ook graag inzicht in hoe onze beleggingen het op het gebied van duurzaamheid hebben gedaan. De periodieke informatie van de lifecycles hebben twee momentopnames en inzicht in alle beleggingsprofielen:

Periodieke duurzaamheidsinformatie voor leeftijdscategorie 45 jaar:

- Beleggingsprofiel Defensief
- Beleggingsprofiel Neutraal
- Beleggingsprofiel Offensief

Periodieke duurzaamheidsinformatie voor leeftijdscategorie 60 jaar:

- Beleggingsprofiel Defensief, (verwachte) vaste uitkering
- Beleggingsprofiel Defensief, (verwachte) variabele uitkering
- Beleggingsprofiel Neutraal, (verwachte) vaste uitkering
- Beleggingsprofiel Neutraal, (verwachte) variabele uitkering
- Beleggingsprofiel Offensief, (verwachte) vaste uitkering
- Beleggingsprofiel Offensief, (verwachte) variabele uitkering

Duurzaamheidsinformatie 
Wij beoordelen, meten en monitoren de duurzaamheid ook. In onderstaande documenten beschrijven we welke methoden, gegevensbronnen en selectiecriteria we gebruiken:

Financieel fitte medewerkers

Met Doenpensioen zijn de kosten voor je bedrijf en je werknemers laag. Maar we bieden meer. Alles online, dus geen papieren rompslomp. Veel vrijheid, je bepaalt zelf hoe je pensioenregeling eruitziet en wie wat betaalt. We beleggen de premies wereldwijd met oog voor mens en milieu. En als er eens iets is, dan staat er een servicegericht, ondernemend team voor je klaar. Zo zorgen we samen voor financieel fitte medewerkers.

 • Het succes van je bedrijf is afhankelijk van het talent dat je binnenhaalt en binnenhoudt.
 • Het kent ook fiscale voordelen voor de werkgever.
 • Een pensioenaanbieder die haar klanten écht wilt helpen.
 • We zijn uitstekend geïnformeerd en het verliep heel soepel
De witte vlek: gemiste kans voor aantrekken en behouden personeel Met Doenpensioen kan je ook gebruik maken van onze diensten om financieel, fysiek en mentaal fit te zijn. Zoals a.s.r. Vitality. Ben je een DGA of ondernemer? Dan is Persoonlijk pensioen misschien iets voor jou.
Berekening maken Belafspraak maken Zoek een adviseur Inloggen Service en contact Doenpensioen groeibedrijven Adequaat Doenpensioen Aanvullend Doenpensioen Blogs pensioenen 5 modules Wat kost het? Hoe wordt er belegd Passief beheerde fondsen Pensioen risico’s Brochure downloaden Beleggingsbeleid Vergelijkingskaart Productkaart Doenpensioen

Een pensioenregeling voor werknemers via de werkgever. Hiermee bouwen werknemers pensioen op via een maandelijkse premie inleg. Deze premie wordt belegd via ons duurzame beleggingsbeleid.


Flexibel pensioen

Je kan de pensioenregeling gemakkelijk aanpassen als je onderneming verandert. Zo groeit het pensioen met je mee op de manier die bij jou past. Een pensioenregeling kan in elke bedrijfsfase net iets anders zijn.


Werknemers zijn goed verzekerd

Werknemers hebben online inzicht en invloed op hun eigen pensioen. Ze kunnen zelf extra inleggen voor later of hun beleggingsprofiel aanpassen. Daarbij zijn je mensen via Doenpensioen verzekerd bij arbeidsongeschiktheid en overlijden.


De service zal je verbazen

We maken pensioen makkelijk voor werkgevers en werknemers en proberen onze klanten positief te verbazen met onze service. Je krijgt oplossingsgerichte klantenservice medewerkers aan de lijn die met je meedenken en graag een stapje extra zetten.

Ervaar onze service direct zelf door een belafspraak te maken en krijg antwoord op al je vragen.

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenavond, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":true,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":true,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }