Heb je een eigen woning of ga je een woning kopen? En vind je duurzaamheid belangrijk? Dan zit je goed met een woonhuisverzekering en hypotheek van a.s.r. We vertellen je graag hoe je hiermee duurzamer woont.
Als je kiest voor a.s.r., kies je voor een duurzame verzekeringsmaatschappij. Zo kun je er bij a.s.r. op rekenen dat de premie die je betaalt voor je woonhuisverzekering niet wordt geïnvesteerd in zaken die slecht zijn voor de wereld.
Kies je voor een woonhuisverzekering van a.s.r., dan verzeker je hiermee niet alleen je muren, het dak en de vaste vloeren. Maar ook energiebesparende maatregelen in en om je huis. Zoals zonnepanelen, een groen sedumdak en de vaste laadpaal voor een elektrische auto. Je adviseur vertelt je graag welke duurzame en energiebesparende maatregelen bij a.s.r. allemaal standaard zijn meeverzekerd. Je kunt je woonhuisverzekering via je adviseur of zelf online afsluiten.
Heb je een keer schade aan je woning? Dan kun je er bij a.s.r. voor kiezen om deze duurzaam te laten herstellen. Dit levert minder CO2-uitstoot op en is dus beter voor de wereld dan volledig vervangen. Want als een hele vloer moet worden vervangen, wordt een keten in gang gezet die heel belastend is voor mens en milieu. Bomen moeten worden gekapt, in planken gezaagd, verscheept, verwerkt tot parket, ingepakt en uiteindelijk moeten deze parketplanken ook nog helemaal naar jou worden gebracht. Dit voorkom je wanneer je op een duurzame manier je schade via ons laat herstellen. We nemen je dan ook meteen al het regelwerk uit handen. Je hoeft dus niet zelf te bellen met aannemers of offertes op te vragen. Ook hoef je bij herstellen geen geld voor te schieten, wij regelen de betaling direct met de hersteller. Zodat jij zo snel mogelijk niets meer van de schade ziet, zónder verdere rompslomp.
Omdat je bij duurzaam schadeherstel verzekerd bent van vakwerk en de beste kwaliteit, heb je hier later ook nog lang plezier van. En het is altijd beter voor het milieu.
Met de aanvullende dekking Extra verduurzaming na schade kan je naast het herstellen van schade aan je woning ook extra aanpassingen doen om je woning te verduurzamen. Heb je schade? Dan kun je tot 10% van het netto uitgekeerde schadebedrag extra vergoed krijgen om je huis te verduurzamen. Dit mag ook los staan van de schade: zo mag je bijvoorbeeld bij schade aan je keuken het extra uitgekeerde bedrag gebruiken om enkel glas op je bovenverdieping te vervangen door HR++ glas.
Kies je voor een hypotheek van a.s.r.? Met de Verduurzamingshypotheek leen je een extra bedrag bij je hypotheek om je woning energiezuiniger te maken. Je mag binnen de regels zelfs meer lenen dan je maximaal kunt lenen met jouw inkomen. Voor de Verduurzamingshypotheek geldt een speciaal laag rentetarief. Je kunt geld van de Verduurzamingshypotheek alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen, dus niet voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Kijk welke maatregelen je kunt aanbrengen in je huis met het geld van de Verduurzamingshypotheek.
Heb je al een hypotheek van a.s.r. en wil je extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen? Als het bedrag dat je hiervoor nodig hebt minimaal 5.000 euro en maximaal 10.000 euro is, dan kun je dit bedrag zelf online aanvragen zonder je adviseur. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Verduurzaming’ in MijnHypotheek. Daar vind je alle informatie over de Verduurzamingshypotheek, waarmee je voordelig extra geld leent. Wil je meer lenen dan 10.000 euro voor verduurzaming? Wil je financieel advies hierover? Of wil je ook meer lenen voor iets anders, bijvoorbeeld een verbouwing? Ga dan naar je adviseur.
Heb je een hypotheek van a.s.r.? Dan kun je gratis premium advies (t.w.v. 189 euro) aanvragen bij Energiebespaarders. Een energieadviseur geeft je dan advies hoe jij je huis kunt verduurzamen. Je ontvangt hierbij een energiepaspoort van je huis en een offerte op maat voor mogelijke verduurzamingsmaatregelen. En als je akkoord gaat met de offerte, dan regelt Energiebespaarders ook de uitvoering door gecertificeerde installatiepartners.
Wil jij je energierekening verlagen? Of wil je comfortabel wonen en tegelijk iets goeds doen voor het klimaat? Op ons platform Duurzaam Wonen helpen we je met ervaringen van anderen en praktische tips, rekenvoorbeelden en handige informatie over duurzaam wonen. Hierbij kun je denken aan: Wat kost het verduurzamen van je huis? Hoe pak je dit aan? Wat levert het op? En waar betaal je dit van? Het platform wonen ontving in 2023 de Adfiz Prestatie Award in de Categorie Duurzame Ontwikkeling.