Wat kost het verduurzamen van je woning en hoe financier je dat? Hoeveel geld bespaar je met zonnepanelen? Welke subsidies voor energiebesparende maatregelen zijn er? En valt schade aan je zonnepanelen onder je verzekering? Wordt je huis meer waard als je verduurzaamd? Samen met PorteRenée zochten we dit allemaal voor je uit. Zo is verduurzamen niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. 

Energie besparen

Je investeringen verdien je terug doordat je bespaart op je energieverbruik. Je verlaagt daarmee je energierekening. Er zijn veel manieren om energie te besparen.

Zo leen je om je huis te verduurzamen 

Je huis verduurzamen, waar betaal je dat van? Want het kan nogal in de papieren lopen. Met de Verduurzamingshypotheek kun je extra budget regelen voor het verduurzamen van je woning. Lees ook welke maatregelen kun je in 2021 met een verduurzamingshypotheek betalen. PorteRenee heeft op een rij gezet op welke manieren je geld kunt lenen om je huis te verduurzamen:

Porterenee over geld lenen om te verduurzamen
Subsidie om je huis te verduurzamen

Je huis verduurzamen is niet goedkoop. Subsidie is dus meer dan welkom. Maar hoe werkt dat precies? Waar kun je subsidie voor krijgen. En waar moet je aan voldoen om er recht op te hebben? Lees het blog over de subsidieregeling voor woningisolatie.

Of bekijk wat PorteRenee voor je uitzocht
Hoe duurzaam is jouw huis verzekerd?

Je duurzame woning wil je natuurlijk goed verzekeren tegen inbraak, schade en ander onheil. Maar hoe duurzaam is jouw verzekeraar? Check of jouw premie wel duurzaam wordt belegd. Of je bij schade kunt kiezen voor duurzaam herstel. En ook of jouw zonnepanelen wel zijn meeverzekerd.

Je huis duurzaam verzekeren bij a.s.r.