Verduurzamen en geld

Wat kost het verduurzamen van je woning? Hoeveel geld bespaar je met zonnepanelen? Welke subsidies voor energiebesparende maatregelen zijn er? En valt schade aan je zonnepanelen onder je verzekering? Samen met PorteRenée zochten we dit voor je uit. Zo is verduurzamen niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. 

Laten we eerlijk zijn, naast de voordelen voor het klimaat is besparing op je maandlasten toch gewoon een hele goede reden om je huis te verduurzamen? Maar de energiebesparende maatregelen kosten geld. Je kunt kleine maatregelen treffen, maar zonnepanelen of een warmtepomp zijn toch een aardige investering. Goed om vooraf te weten hoeveel het gaat kosten en welke besparing je dit oplevert.

Lenen voor energiebesparing

Als je onvoldoende spaargeld hebt en toch je woning wilt verduurzamen, dan kun je hiervoor geld lenen. Bij het afsluiten van een hypotheek kun je een extra potje regelen voor het verduurzamen van je woning. Je hoeft nog niet precies te weten welke maatregelen je wilt.  Je kunt daarmee € 9.000 extra lenen bovenop jouw maximale hypotheek. Dit geld mag je alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Lees welke maatregelen kun je in 2021 met een verduurzamingshypotheek betalen

Subsidies voor verduurzaming

Het loont ook de moeite om te kijken welke subsidies er zijn. Dit verschilt vaak per gemeente. Lees ook ons blog over de subsidieregeling voor woningisolatie.

Energiebesparende maatregelen verzekeren

Je zonnepanelen en je zonneboiler zijn een aardige investering. Maar wat nu als een fikse storm jouw panelen van het dak rukt? Of een brand jouw huis inclusief zonneboiler verwoest? Check hoe het zit met jouw verzekering.

Energie besparen

Je investeringen verdien je terug doordat je bespaart op je energieverbruik. Je verlaagt daarmee je energierekening. Er zijn veel manieren om energie te besparen.

Zo leen je om je huis te verduurzamen 

Je huis verduurzamen, hoe regel je dat financieel? Want het kan nogal in de papieren lopen. PorteRenee heeft op een rij gezet welke verschillende manieren je geld kunt lenen om je huis te verduurzamen.

Geld lenen om te verduurzamen
Subsidie om je huis te verduurzamen

Je huis verduurzamen is niet goedkoop. Subsidie is dus meer dan welkom. Maar hoe werkt dat precies? En waar moet je aan voldoen om er recht op te hebben?

Bekijk wat PorteRenee voor je uitzocht
Hoe financier je verduurzaming van je huis?

Je woning verduurzamen doe je met bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler of extra isolatie. Een goed idee, niet alleen voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Maar hoe betaal je deze investeringen? 

De happy financial zocht het voor je uit

Meer duurzaam wonen tips