Home Blogs van a.s.r. Je eigen laadpaal als accessoire

Je eigen laadpaal als accessoire

17 mei 2017

De afgelopen jaren is de populariteit van elektrische auto's flink gegroeid. Elektrisch rijden is immers zuiniger en schoner dan rijden op benzine of diesel. Een oplaadpunt is noodzakelijk voor het gebruik van een elektrische auto. Rij jij elektrisch en heb je een eigen oplaadpunt? Wist je dat je deze oplaadpunten ook kunt verzekeren?

Mobiele oplaadunit

Wel zo handig: met een mobiele oplaadunit kun je de accu van je auto altijd en overal opladen. De mobiele oplaadpaal valt voor de inboedelverzekering als accessoire van de personenauto. Dit betekent dat als de mobiele oplaadpaal uit het woonhuis of de garage wordt gestolen, dit tot € 1.250 verzekerd is onder de inboedelverzekering. Bij diefstal uit de auto geldt dat er braaksporen aan de auto zichtbaar moeten zijn en dat bij diefstal maximaal € 500 verzekerd is. Als de mobiele laadpaal zich buiten de woning en de auto bevindt, dan is er geen dekking onder de inboedelverzekering.

Heb je schade aan de laadkabel die bij het voertuig zit? Dan valt dit onder de Casco dekking van je autoverzekering. In alle gevallen vergoedt a.s.r. een nieuwe kabel bij een gedekte gebeurtenis.

Vaste oplaadunit

Een vast oplaadunit maakt geen deel uit van de auto maar is verbonden met de grond, je woning of een paal. Daarom biedt de autoverzekering geen dekking voor een vaste laadpaal. Maar je kunt het oplaadpunt voor de elektrische auto wel verzekeren via de woonhuisverzekering. Bij a.s.r. zijn diefstal of schade aan de vaste oplaadunit dan gedekt. Woon je in een huurhuis? Dan is de vaste laadpaal bij de meeste inboedelverzekeringen verzekerd onder het huurdersbelang. Let op dat het verzekerde bedrag voor het huurdersbelang in dat geval voldoende is.

De woonhuisverzekering van a.s.r. verzekert niet alleen je muren, het dak, de vaste vloeren, maar ook je zonnepanelen en de vaste laadpaal voor je elektrische auto. Bij a.s.r. is in de dekking standaard een vergoeding opgenomen voor schade aan de laadpaal voor elektrische auto’s. Neem voor meer informatie over het verzekeren van je laadpaal contact op met je adviseur.

Verzekeren
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren